domov
  • Fiat Klub
  • Avtoservis Zaverski
  • M&M Marjan Dobaja
  • AVTOPRALNICA NICK: ročno pranje in poliranje
  • Senica Motorsport
  • Car Audio Empire
  • Top finish
  • A2R
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Avtopralnica Irena
 
Danes je 20 Avg 2017 06:05

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: Fiat stilo 1.9 jtd avto brez moci
OdgovorObjavljeno: 12 Avg 2017 14:18 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje

Prispevkov: 540
Je bil ECU kaj modificiran? Izklopljen EGR ali kaj tekega?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Fiat stilo 1.9 jtd avto brez moci
OdgovorObjavljeno: 12 Avg 2017 15:34 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 25
Odkar sem jst lastnik ne. Od vsega začetka je EGR blindiran in konektor nanj ni povezan. Nekaj časa nazaj je bil avto na servisu in se je šraufalo tam okoli EGR zaradi drugega problema. Takrat je bil tudi zaradi testa odklopljen senzor boost, tako da je kazalo napako P0235 supercharging pressure. Seveda se po nekaj vžigih avta lučka z napako ni javljala več. Napako sem pa trajno pobrisal komaj danes. Avto je bil od takrat zelo malo v uporabi in ne morem trditi da se je problem pojavil pri tistem servisu. Sploh pa mi to ne deluje strojna napaka. Obstaja kakšen bolj advanced dostop do računalnika, da se bi dalo videt kaj več?


lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Fiat stilo 1.9 jtd avto brez moci
OdgovorObjavljeno: 12 Avg 2017 16:03 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 25
Mogoče se motim. Možno da je bil egr izklopljen in da je od takrat je ta vrednost nič, ampak to je bilo zelo dolgo nazaj. Jaz sem se pa zanašal na grafe ki sem jih imel narejene še pred tem. No kakorkoli problem ostaja. Se mi pa zdijo vrednosti pretoka nizke. Kakšne so nromalne verdnosti glede na obrate?

lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Fiat stilo 1.9 jtd avto brez moci
OdgovorObjavljeno: 12 Avg 2017 20:28 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 5
TribesMan vidim da ma se kdo take probleme kot jaz, sicer poizkusamo te probleme sami odpravit sam nam tudi taki ki se s tem polj podrobno bavijo neorejo pomagat, avto sem mel ze pri vecjih mehanikih kateri ga sam na racunalnik priklopjo in dajo diagnozo da je use v najboljsem redu , ce ves za koga kateri bi se v dan problem globje poglobil lahk tudi do njega pridem


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Fiat stilo 1.9 jtd avto brez moci
OdgovorObjavljeno: 12 Avg 2017 21:50 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje

Prispevkov: 540
stilo 150:
Lahko prideš do mene pa bova naredila diagnostiko parametrov motorja med vožnjo in bomo mogoče videli kaj točno se dogaja...

Ampak če imaš trenutno v avtu sredico turbine 120HP v ohišju od 150HP sem skoraj 100% da to ne more funkcionirat optimalno...

fistilo:
Verjetno so takrat ko je bil EGR blindiran sprogramirali računalnik... in zdaj je željeni pretok zraka 0, drugače ta željeni pretok zraka se uporablja samo za kontrolo EGR ventila... če EGR blindiraš je ta parameter brez pomena.

Drugače pa pri blindiranem EGR ventilu bi moral imeti pretok zraka okoli 450-480mg v prostem teku. Tako da očitno nekaj ne funkcionira pravilno, ali imaš fuč merilec pretoka zraka, ali pa če je zabasan kak kolektor, mogoče počena cev med merilcem pretoka zraka in turbino? Opcij je kar nekaj...
Za začetek lahko merilec pretoka zraka izklopiš in probaš če bo kaj drugače.
Če bo šel avto z izklopljenim merilclem OK in ne bo kadil, potem je kriv merilec ali pa imaš počeno cev pred turbino.
Če bo z izklopljenim merilecem avto kadil mora biti vzrok v oviranem pretoku zraka v motor.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Fiat stilo 1.9 jtd avto brez moci
OdgovorObjavljeno: 14 Avg 2017 13:42 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 25
Aha, hvala. V bistvu je bil EGR blindiran že ko sem kupu avto, ampak v računalniku ni bilo spremenjeno, ker mi je kazalo željeni pretok. Kako je to delalo tako ne vem. Kasneje enkrat je bilo spremenjeno še v račuanlniku.
Sem poskusil brez priklopljenega senzorja in kadi ko stara lokomotiva :D Bo treba naprej raziskovat.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games