domov
  • Fiat Klub
  • Amortizer d.o.o.
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • Orange Audio
  • Techno racing
  • Poliglob
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • Kovinoplastika Kavs
  • WithCar
  • A2R
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
 
Danes je 22 Sep 2019 02:11

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 32 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 04 Nov 2012 18:26 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 56
Kraj: Ljubljana
Od kar imam stilota sem upazil da se avto rad dopisuje zmano. Tokrat mi je na ekranu napisal "engine fault" in prižgala se je oranžna lučka za motor. Avto se pelje brezhibno in tudi motor teče brezhibno. kot kaže pa elektronika ne misli tako kot jaz. Zato me zanima kako bi ugotovil kaj mu je, brez da ga peljem na uradni servis kjer me bojo odrl samo da ga na komp prklopjo. Se da kako pridt do kake kode kaj je z avtom? Mogoče kdo ve kaj bi loh blo narobe. Kr kej :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 04 Nov 2012 19:58 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje

Starost: 40
Prispevkov: 864
Kraj: Ljubljana
seveda obstaja program in naprava za to : vec v tej temi. Samo se najti moras nekoga blizu sebe ki ti bo pripravljen to posoditi oz, narediti.

viewtopic.php?f=12&t=14604

Drugace lahko za zacetek poskusis z EGR ventilom. Ta zelo rad izpisuje te napake ce ne deluje pravilno. V delovanju avtomobila pa lahko da se nic ne pozna zaradi njega. Lahko pa tudi!

lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 15 Mar 2013 23:52 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 3
Kraj: Slov. Konjice
Imam enak problem, kot "Kenki"

A je kdo tu, ki ima to napravo za diagnozo(stilo)? Bi mu bil zelo hvaležen, če bi ga priklopila na računalnik in da bi videl kaj mojga stilota muči. :020.gif:
Dam za pivo. :022.gif:

PS: Okolica MB oz.CE


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 16 Mar 2013 00:09 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 31
Prispevkov: 300
zdej odvisno kaj imaš benc ali dizl. pri dizlu je lahko egr ali ma kaj drugega (bolje bodo vedeli tisti ki imajo dizla). pri bencinarju pa je lahko katalizator, možno tudi lambda. jaz imam program in kabel ampak nisem iz tvojega konca.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 16 Mar 2013 14:27 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 3
Kraj: Slov. Konjice
Mam bencinca 1.4 in sem bral v navodilih...
- Če ta lučka žmika je katalizator
- Če ta lučka gori(moj primer) se oglasite na FIAT servis

V obeh primerih piše, da se lahko vozim vendar z zmanjšanimi obrati.

Moreš bit mehanik ali lahko tudi sam zamenjam sondo lambdo?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 16 Mar 2013 15:14 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 25
Prispevkov: 464
Kraj: Krško
zgornjo lahko zamenjaš sam brez problema, za spodnjo je pa priporočljivo avto dvignit oz kanal :)


Na vrh
 Profil Facebook  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 16 Mar 2013 19:51 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 3
Kraj: Slov. Konjice
Koliko pa stanejo te sonde za stilota?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 16 Mar 2013 20:32 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 25
Prispevkov: 464
Kraj: Krško
JAz sem za svojega kupil boschevo.. Sem dal 80e.. Original te pa pride okoli 150:)


Na vrh
 Profil Facebook  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 28 Okt 2013 19:25 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 25
Zdravo!

Jaz imam en teden stilota 1.9 JTD 115 in sem z njim malo divjal v klanec. Na vrhu klanca se mi je pojavila napaka Engine fault. Avto deluje normalno naprej, le lučka se vsakič prižge in gori oranžno. Opazil sem da se je motor takrat hitro segrel (kazalec na 12). Ko se je napaka pojavila sem avto za par minut ugasnil in je temperatura hitro padla. Zdi se mi tudi da se čuje piskanje v motorju na voznikovi strani. Zanima me če se lahko vozim naprej in prosim za kakšen nasvet.

Hvala in lep pozdrav.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 28 Okt 2013 19:33 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 36
Prispevkov: 618
Kraj: koper
boljše da se pripelješ do mehanika in nej on pogleda kaj je in upajmo da ni šlo tesnilo.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 28 Okt 2013 20:20 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 25
hm..neugodno. Kakšen pa je kej strošek tega, če je to?

lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 28 Okt 2013 21:57 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
Ma ni šlo tesnilo.Ko je kazalec na 12 predvidevam da pokonci na srednji črtici je šele normalna temperatura in če se ti brez klanca ne segreje do tja imaš najprej zanič termostat,glede engine faulta pa pejt na tester.Tisto piskanje pa al imaš prebit avspuh,turbo cev al pa malo slabo turbino.

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 28 Okt 2013 22:05 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 25
Ja, bom jutri šel na tester, pa bomo vidli. Kar se tiče piskanja se mi pa mogoče samo zdi da je kaj narobe, ker nisem še avta navajen.

Hvala za odgovore


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 29 Okt 2013 07:45 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 36
Prispevkov: 618
Kraj: koper
matr sem butast, na 12, ja, to je normalna temperatura, nevem zakaj sem prebral 120...
to ni nič kej takega, sam za na tester zakaj sveti lučka


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 29 Okt 2013 18:09 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 25
Ima kdo na obali mogoče ta kabel? Sem bil pri mehaniku kateri ima tester pa dela do 16, kot jaz. Mene pa zanima kaj je :hehe:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 29 Okt 2013 19:01 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 36
Prispevkov: 618
Kraj: koper
js mam sam sem bil operiran v petek ti ga pa komot posodim kontakt na zs


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2013 18:37 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 25
Evo, Mitja mi je posodil kabel. Hvala Mitja!
Napaka je P0101 - Airflow meter desno pa še piše (invalid signal, Stored, Light ON). Javlja pe še P0380, to pa itak vedno, ker je kabel do ene grelne svečke prekinjen oz zgublja stik na konektorju.

Sem resetiral in P0101 se ni več pokazala. :014.gif: Zdej morem malo pobrskat po forumu kaj se da s tem senzorjem nardit.

lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 17 Nov 2013 18:48 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 25
Pozdravljeni!

Napaka P0101- airflow meter se mi je ponovno pojavila, ampak v kombinaciji s P0236 overbust valve, ali pa P0236 overbust valve sama. Nato sem počistil senzor pretoka zraka, ki je bil res umazan in od takrat se pojavlja samo še P0236 overbust valve. Občutek imam da gre avto vedno boljše. Nekje sem prebral da je potrebno po čiščenju senzorja resetirat računalnik. Predvidevam, da je potrebno za nekaj časa odklopit baterijo? Overbust ventila še nisem uspel pogledat, je pa nameščen še na originalnem mestu, spodaj. Prebral sem da ga je dobro prestaviti višje. Ko ga testiram v programu se ga čuje, da deluje. Danes sem se peljal s priklopljenim računalnikom in sem iz grafa boost presure in desired boost presure lepo videl da tlak ne sledi željenemu. Po mojem mnenju ali je ventil trd in se prepočasi odziva, ali pa mi kakšna cevka kje pušča. Lahko pa celo senzor ne meri prav. Bi pripel sliko, pa ne vem kako. Prosim za mnenje kakšnega poznavalca. Seveda je pa naslednja stvar pregled ventila.

V tem času sem imel še en problem. Prtljažnik se ni več hotel odpreti ročno. Sem razstavil in mikro tipka zgleda uredu, sumim pa da je ostala stisnjena, ker je tisti gumijasti pokrov že malo trd. Vglavnem sem samo nazaj sestavu in dela uredu že nekaj časa.

lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 17 Nov 2013 19:22 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje

Prispevkov: 567
Napaka ki jo dobivaš je za previsok tlak turbine. Kriv je verjetno slab vakumski ventil ki krmili lopatice na turbini (overboost ventil)... Zamenjaj. Prej pa še preveri da so vse vakumske cevke OK in da ni kakšna preperena.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Stilo = Engine fault
OdgovorObjavljeno: 17 Nov 2013 19:37 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 25
V bistvu tlak ne sledi željenemu. Bolj je izrazito pomanjkanje tlaka.

Slika

lp


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 32 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games