Fiat klub Slovenija
http://fiat-klub.si/forum/

Sončna streha...
http://fiat-klub.si/forum/viewtopic.php?f=11&t=28143
Stran 1 od 1

Avtor:  (Ales) [ 21 Maj 2014 13:56 ]
Naslov prispevka:  Sončna streha...

Pozdravljeni
od ponedeljka sem lastnik fiat stilota s panoramsko streho. Avtu je ob nakupu streha delala brez problema, vendar pa ni delal rolo spodaj. Ker naj bi reset (gržat gumb notr 5sekund) lahko odpravil ta problem, sem to naredil, vendar od takrat streha ne dela več :028.gif: prav tako pa ne dela tudi blenda.

Sedaj sem imel avto pri Ambrožu, ker so mi menjali stikalo za bremze in sem rekel, naj pogledajo še streho, pa se jim ni dalo ubadat. Klical sem k Kavčiču v LJ pa je rekel, da tega ne popravljajo.

Zanima me, če kdo pozna koga, ki se ukvarja s tem. Ker drugače bom kar sam prevezal na direkt na stikalo in na akumulator, sam preden se lotim tega, bi raje probal če lahko kdo popravi :D

Hvala
LP Aleš

Avtor:  Bostjan66 [ 21 Maj 2014 23:37 ]
Naslov prispevka:  Re: Sončna streha...

Vprašaj na Avtocommerce. Ko sem še delal v firmi čez cesto, nam je stranka pripeljala na kleparsko popravilo Mercedesa CLK in naročila naj usput pogledamo še streho (ob odpiranju je ropotala in se ni odpirala naravnost). Ker nismo imeli testerja in orodja za popravilo strehe sem klical na AC če lahko avto pripeljem k njim. Ob prevzemu so rekli da bo popravilo najverjetneje okoli 900 Eur (menjava vodil), ampak da lahko prej pogledajo in povejo predračun. Klical sem jih popoldne, če so že pogledali in sem dobil odgovor da lahko avto prevzamem, cena pa je bila pod 100 Eur. Bil je Mercedes servis, ampak glede na to da so ista firma bi bilo verjetno enako tudi za Fiata. Z njimi sem večkrat sodeloval in vedno so bili maximalno korektni.
Probaj nekje priklopiti avto na tester (pri mehaniku ali avtoelektričarju) - če bo pokazal kako napako, drugače pa so pri nas te zadeve delali kleparji, ne mehaniki - zato ti je Kavčič rekel da se s tem ne ukvarja.

Avtor:  maks1 [ 23 Maj 2014 18:13 ]
Naslov prispevka:  Re: Sončna streha...

Čao

Tester bo kej mal pokazal , drugače je pa v delovni knjigi opis kalibriranja strehe steklenega dela in roloja .


lp maks

Avtor:  Bostjan66 [ 23 Maj 2014 21:46 ]
Naslov prispevka:  Re: Sončna streha...

Lahko probaš še tako, da ročno odpreš rolo in streho in potem probaš zapreti. To narediš tako, da snameš stropno lučko nad zadnjimi sedeži za streho, prednjo pa za rolo. Pod prednjo lučko boš našel imbus ključ, ki ga vtakneš v os motorčka in "vintaš".
Napake s tem ne boš odpravil, v najboljšem primeru boš videl če motorčki delujejo.
Drugače pa kot je zgoraj napisano najdi navodila za inicializacijo, verjetno je treba samo to in bo delovala.

Avtor:  (Ales) [ 24 Maj 2014 13:06 ]
Naslov prispevka:  Re: Sončna streha...

hvala vsem za odgovore in pomoč :)

sončna streha se zapre, če jo odprem na roke (sicer se zapira po delih, pač časovni presledki). Blenda se pa tudi premika, vendar samo par cm.

Ko sem kupil avto je streha delala brez problema, blenda pa ne. Zato sem tudi izvedel resetiranje (vendar od takrat se ne odpira več). Sem potegnil dol elearn za stilota, vendar ga še nisem usposobil. Ali bom notri našel navodila za inicializacijo??

Najlepša hvala vsem za pomoč.
LP Aleš

Avtor:  maks1 [ 25 Maj 2014 07:55 ]
Naslov prispevka:  Re: Sončna streha...

Da not imaš kalibriranje strehe

Avtor:  (Ales) [ 25 Maj 2014 09:57 ]
Naslov prispevka:  Re: Sončna streha...

evo elearn usposobil, strehe ne

po initializaijskem postopku se more tudi blenda zapret. No pri meni blenda ne deluje (pomoje so zanič zobniki, ker škrta- blenda se pa ne premika). Tudi če pustim v prvi faze initializacije - zapiranje strehe in blende - 1 minuto, mi pri ponovnem pritisku knofa začne od začetka. Torej se mi ne izvede prva faza
Če vzamem ven varovalko od blende je zadeva ista.

Ve kdo kako prelesičiti računalnik, da bo mislil, da blenda deluje?

Avtor:  fixy [ 25 Maj 2014 11:54 ]
Naslov prispevka:  Re: Sončna streha...

sicer vem ne. predvidevam pa da je nekje končno stikalo na blendi, ki sporoča kdaj je blenda do konca zaprta. tisto prebrikaš pa je to kar želiš. seveda samo moje predvidevanje

Avtor:  (Ales) [ 26 Maj 2014 08:33 ]
Naslov prispevka:  Re: Sončna streha...

Pozdravljeni

sem se včeraj poglobil v avto :) torej zadnji motor ima uničen zobnik in zaradi tega ne ve kdaj nehat vrtet. Prvi motor pa je zvezan direkt na zadnjega (prvi motor ima računalnik in krmiljenje za oba).
Sem prvi motor zvezal (za test) direkt na akumulator in zadeva deluje. Tako, da začasano (dokler ne dobil zadnjega motorja ali pa samo zobnika zanj), bom imel zvezano kar preko univerzalnega stikala in ma da dela :D

Hvala vsem za pomoč
LP Aleš

Avtor:  Bostjan66 [ 26 Maj 2014 15:45 ]
Naslov prispevka:  Re: Sončna streha...

Ko boš menjal motor najdi še razlog okvare. Mogoče je potrebno samo kaj namzati, da ne boš prehitro spet manjal.
Drugače pa si se dobro znašel, da imaš čas najti (cenovno) ugoden motor :)

Avtor:  (Ales) [ 26 Maj 2014 18:01 ]
Naslov prispevka:  Re: Sončna streha...

Motor je vredu, sam zobnik je poglodan. Sem mal brskal pa nisem nasel, da bi se dal sam zobnik dobit (za fiata) :/

Avtor:  Bostjan66 [ 26 Maj 2014 18:32 ]
Naslov prispevka:  Re: Sončna streha...

Zobnik boš težko našel. Mislil sem razlog zakaj ti je požrlo zobnik - verjetno gre zadeva ki jo premika bolj na trdo. Je pa tudi problem, ker so zobniki pri novejših avtih plastični, da jih prej požre in bolj služijo z rez. deli.

Avtor:  (Ales) [ 26 Maj 2014 18:51 ]
Naslov prispevka:  Re: Sončna streha...

V bistvu je kovinski :/
Pa nevem zakaj ga je pojedlo. Zdej k sem skup sesraufal vse cli obcasno zobnik zagrabi in premakne blendo. Ampak slej ko prej preskoci k je tolk zglodan :)

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/