Fiat klub Slovenija
http://fiat-klub.si/forum/

No pa se je začelo - Ventilator klim
http://fiat-klub.si/forum/viewtopic.php?f=11&t=28255
Stran 1 od 1

Avtor:  Ludex [ 26 Jun 2014 15:28 ]
Naslov prispevka:  No pa se je začelo - Ventilator klim

Zdravo

Po obisku Kavčiča in polnenju klime je ugotovil, da ne dela ventilator klime. Pravi de je neka elektornika ventilatorja. Ko se peljem klima dela in normalno hladi. Ko avto stoji in klima dela, mi cez nekaj minut napise okvara motorja. In ko klimo vgasnem po parih km, se ta lucka ugasne.
Sem klical ze za to elektorniko in mi je rekel 50€. Kaj pravite ali je to prevec/premalo/tocno ali se mogoce da se kaj drugega naredit?

Hvala vsem v naprej

Lp

Avtor:  Čare [ 26 Jun 2014 17:18 ]
Naslov prispevka:  Re: No pa se je začelo - Ventilator klim

Preveč.Raje bodi brez klime.

Avtor:  Ludex [ 26 Jun 2014 18:04 ]
Naslov prispevka:  Re: No pa se je začelo - Ventilator klim

Ah dej nehaj, kje bom brez klime. Tobo prava sauna

Avtor:  Maxlp [ 26 Jun 2014 18:11 ]
Naslov prispevka:  Re: No pa se je začelo - Ventilator klim

Sarkazem... Če ti je 50€ preveč, da ti ne bo vroče poleti...

Avtor:  sparky [ 26 Jun 2014 19:09 ]
Naslov prispevka:  Re: No pa se je začelo - Ventilator klim

V redu denar je to, popravi :)

Avtor:  Ludex [ 26 Jun 2014 19:35 ]
Naslov prispevka:  Re: No pa se je začelo - Ventilator klim

Dobro. Drugace sprasujem zato ker res ne vem kako se vrtijo cene. Hvala vsem

Avtor:  Čare [ 26 Jun 2014 20:06 ]
Naslov prispevka:  Re: No pa se je začelo - Ventilator klim

Tud jaz ne vem kako se vrtijo cene,niti ne vem o kaki elektroniki je govora,vem pa da se to tiče ventilatorjev in na koncu se ti zna zarad nedelovanja le teh pregret motor pa bo strošek precej večji od 50€.Čudi pa me da klimo sploh vklopi če ne deluje ventilator in zavedaj se da si kupil starega dizla in dokler bojo popravila okoli 50€ bo še OK.

Avtor:  Ludex [ 26 Jun 2014 20:55 ]
Naslov prispevka:  Re: No pa se je začelo - Ventilator klim

Čare napisal/-a:
Tud jaz ne vem kako se vrtijo cene,niti ne vem o kaki elektroniki je govora,vem pa da se to tiče ventilatorjev in na koncu se ti zna zarad nedelovanja le teh pregret motor pa bo strošek precej večji od 50€.Čudi pa me da klimo sploh vklopi če ne deluje ventilator in zavedaj se da si kupil starega dizla in dokler bojo popravila okoli 50€ bo še OK.


Tudi mene čudi kako klima deluje med vožnjo. In se Kavčič mi je rekel da jo imam lahko med voznjo prizgano. Ko pa stojm pa bolje da jo ugasnem.
Ugl. če bo teh 50€ resilo problem, jih bom seveda dal.

Avtor:  Mitja Perič [ 26 Jun 2014 21:04 ]
Naslov prispevka:  Re: No pa se je začelo - Ventilator klim

ali se ti med vožnjo v klanec temperatura malenkost dvigne, preden vklopi ventilator?
Ker če se ti to dogaja potem je najbrž upor za 1. stopnjo ventilatorja, če tega dobiš za 50€ si zadel terno, na original servisu je 120€ na vozi pa 80 al 90 tm nekje.
skratka, pri klimi je to, da mora ko je avto na mestu ventilator hladiti plin, če ga ne, potem ni hlajenja in piha toplo.
zadevo sem jaz rešil z enim kosom kabla, s katerim sem prebrikal 1. stopnjo ventilatorja in posledično tudi več piha, to se da preverit s kablom, tako da se v FES vklopi aktuator 1. stopnje ventilatorja, če se ne vklopi, potem veš, da je crknil upor.
upor se pa nahaja na ohišju ventilatorja, prideta 2 žici not, ne moreš falit edini dve žici ki prideta v ohišje ventilatorja. ena gre posledično v ventilator.

Avtor:  Maxlp [ 26 Jun 2014 21:58 ]
Naslov prispevka:  Re: No pa se je začelo - Ventilator klim

Meni je na bravotu crknil upor za 1. stopnjo ventilatorja. Nov upor + menjava pri Kavčiču okoli 65€.

Avtor:  Ludex [ 26 Jun 2014 22:39 ]
Naslov prispevka:  Re: No pa se je začelo - Ventilator klim

Mitja Perič napisal/-a:
ali se ti med vožnjo v klanec temperatura malenkost dvigne, preden vklopi ventilator?
Ker če se ti to dogaja potem je najbrž upor za 1. stopnjo ventilatorja, če tega dobiš za 50€ si zadel terno, na original servisu je 120€ na vozi pa 80 al 90 tm nekje.
skratka, pri klimi je to, da mora ko je avto na mestu ventilator hladiti plin, če ga ne, potem ni hlajenja in piha toplo.
zadevo sem jaz rešil z enim kosom kabla, s katerim sem prebrikal 1. stopnjo ventilatorja in posledično tudi več piha, to se da preverit s kablom, tako da se v FES vklopi aktuator 1. stopnje ventilatorja, če se ne vklopi, potem veš, da je crknil upor.
upor se pa nahaja na ohišju ventilatorja, prideta 2 žici not, ne moreš falit edini dve žici ki prideta v ohišje ventilatorja. ena gre posledično v ventilator.


Nisem imel se priloznosti se peljat v klanec, ker sem danes dele to zvedel. A pa se ti je ti je prizgala lucka za okvaro motorja? Ko ugasnem klimo se mi pa tudi ta lucka ugasne.
In iskreno povedano res ne vem ce je 1. stopnja ker se res ne spoznam toliko. Tako da ce bi bil gdo pripravljen za kaksno pijaco da to pogleda in preveri

Avtor:  Čare [ 26 Jun 2014 22:42 ]
Naslov prispevka:  Re: No pa se je začelo - Ventilator klim

Kakor sem gledal po ePER-u ma stilo upor in elektroniko in če bi crknil upor potem lučka pomoje ne bi svetila.Kdo ti je rekel da ti elektroniko zrihta pa da bo OK??Kavčič??Če je rekel on potem pelji pa naj zamenja in sem ziher da bo zadeva funkcionirala.

Avtor:  Ludex [ 27 Jun 2014 01:33 ]
Naslov prispevka:  Re: No pa se je začelo - Ventilator klim

Ja Kavčič je rekel da je imel že par primerov in da ventilator ne crkne ampak baje ta elektronika. Najbolje bi bilo da jaz to slikam pa bi točno vedel o čem se pogovarjamo. Aja pa drugače mi je Kavčič dal števiko od tega tipa in je rekel da je najbolje da kupim rabljeno.

Avtor:  Wanted [ 27 Jun 2014 17:57 ]
Naslov prispevka:  Re: No pa se je začelo - Ventilator klim

Ti le pojdi do Kavčiča pa naj ti uštima.

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/