mitja_gt napisal/-a:
dejan soory samo si pa naiven 100 na uro... ko bo na 30k€ dragem BMW-ju pa kaj crknilo pa spet noven ne bo nič vedel... Chiptuning ponuja možnost garancije... navijanje avtomobila preko vseh mej (tako kot ti delaš s svojim) je pa skrajno brezsmiselno, saj avto ne zdrži vsega tega... če pa teh vseh 170 konjev pokažeš samo 1 x mesec je pa še bolj brezvezno... sicer pa navijanje in golo merjenje brez da bi zraven uprabili g tech in delali meritve v vsaki prestavi v primerjavi z stock oz. prejšno nadgradnjo so pa brezvzene... sam veš da si na zadnji meritvi bil lepo razočaran in potem je vse drugo krivo... sicer pa... razen meritev iz kakšnega g-techa je vse ostalo lari fari... in močno dvomim da gre nek cheap chip tuning bolje kot pa chip tuning za katerim stoji firma ki se ukvarja izključno s tem.
http://www.skn-tuning.de/product.aspx?p ... TabID=3331
recimo...
30 konjev ... ne pa 50 konjev...
oz. bog ne daj... najti file na netu in ga uploadat v avto..
mah sej bo...
Nisem bil edini ki je bil razočaran nad meritvami pri senici... Pri chiptuning.si sem nameril 124,1KM pri Senici pa 119,4KM tako da nekaj razlike je nastalo že zaradi tega, nekaj pa zaradi tega ker ni imel nastavljeno pravilno temperaturo imel je 19,4°C bilo pa je okoli 23°C ali še več. Poleg tega so pri chiptuning.si uporabljali pri meritvi ventilator ki piha v motor in simulira vožnjo, pri senici tega ni bilo in je zelo verjetno tukaj razlika teh 5 konjev... Moj avto je čipan že preko 1 leto in razen rednih servisov, menjanih sprednjih diskov, in ene roke ni bilo nobenih problemov... Dosti o mojem avtomobilu in se sedaj osredotočimo na tega BMW-ja...
Podjetje ki sem navedel podatke se že nekaj časa ukvarja z chiptuningom... Meritve na vseh dyno-metrih se opravlja v 4-ti prestavi... Kot sem že rekel v prejšnjih postih sam nebi nikoli nalagal v avtomobil map ki bi jih zlowdal iz neta, ker ponavadi nardijo na avtu več škode kot pa dobrega... Kar pa se tiče tega ko si napisal da dvomiš da je cheap chip tuning bolje kot pa chip tuning za katerim stoji firma se pa strinjam z tabo...