|
Neodgovorjeni prispevki | Poglej aktivne teme
Avtor |
Sporočilo |
klekej
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 10 Jan 2016 18:23 |
|
 |
sam menja žarnice |
 |
Starost: 30 Prispevkov: 244
|
Kakšen je predvidven servisni interval za ta motor? Kdaj je glavni servis in koliko znese? Katerih menjalnikov naj se izogibam? Na kaj morem še pazit pri nakupu? Bom imel probleme s turbino (do službe imam 1km)?
|
|
Na vrh |
|
 |
sparky
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 10 Jan 2016 21:30 |
|
Starost: 27 Prispevkov: 756 Kraj: Lj okolica
|
Do službe imaš 1km in kupuješ avto in to s +100 konji???? Servis na vsake 15k km, glavni servis pa na 5 let ali 100k km 
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 16v Starjet, 2007
|
|
Na vrh |
|
 |
klekej
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 10 Jan 2016 21:40 |
|
 |
sam menja žarnice |
 |
|
Zakaj pa ne? Sej so še kakšne druge poti, ampak večino je službe ane.  Se bo pa avto kar veliko prižigal in ugašal, zato me malo skrbi turbina, ker bo večino časa avto neogret.
|
|
Na vrh |
|
 |
Jernej
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 15 Jan 2016 06:53 |
|
 |
vozi cegu |
|
klekej napisal/-a: ... zato me malo skrbi turbina, ker bo večino časa avto neogret. Turbino vsak večer odšraufaš iz avtomobila, ji skuhaš topel čaj. Spati mora obvezno v spalnici med 18-22C, vlaga 55-68%. Nikakor je ne pokrivati s perjem ampak mora biti kovter s sintetičnim polnilom.
|
|
Na vrh |
|
 |
DreAmeR
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 15 Jan 2016 14:03 |
|
Starost: 27 Prispevkov: 2837 Kraj: Travnik (Cerkno)
|
Jernej napisal/-a: klekej napisal/-a: ... zato me malo skrbi turbina, ker bo večino časa avto neogret. Turbino vsak večer odšraufaš iz avtomobila, ji skuhaš topel čaj. Spati mora obvezno v spalnici med 18-22C, vlaga 55-68%. Nikakor je ne pokrivati s perjem ampak mora biti kovter s sintetičnim polnilom. Pozabil si to, da more bit kovter modre ali v skrajnem primeru zelene barve. Nikakor ne rdec!
|
 |
klekej
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 15 Jan 2016 14:07 |
|
 |
sam menja žarnice |
 |
|
Bla bla bla, zato pa je forum, da se vpraša. In ob vseh teh odpovedi turbin, predvsem pri dizlih, turbobencinarji so itak bolj kot ne novi, je skrb na mestu.
|
|
Na vrh |
|
 |
DreAmeR
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 15 Jan 2016 20:37 |
|
Starost: 27 Prispevkov: 2837 Kraj: Travnik (Cerkno)
|
klekej napisal/-a: Bla bla bla, zato pa je forum, da se vpraša. In ob vseh teh odpovedi turbin, predvsem pri dizlih, turbobencinarji so itak bolj kot ne novi, je skrb na mestu. Mal heca pa tud ne škodi 
|
 |
klekej
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 15 Jan 2016 22:25 |
|
 |
sam menja žarnice |
 |
|
Nekaj zanimivega se je pojavilo na netu. 2. lastnik, velik servis še ni bil opravljen, letne gume so za stran, menjalnik in klima ga še čakata.  Servis 400€, gume 300€, pa zihr se bo še kaj najdlo. 5k? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?id=10509304&obv=1
|
|
Na vrh |
|
 |
portos
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 17 Jan 2016 00:28 |
|
 |
je nov in nič kriv |
 |
|
Še nekej zelo zanimivega in športnega je na avto netu. Cena 5900€, 1.4 T-Jet 150KM, na voznikovi strani nalepka abarth. Linka ne morem še dodat ker sem nov na forumu  . Konec januarja nimam več služben avto in bo treba nekej nabavit. Tako da bi bla vsaka informacija dobrodošla, če kdo ve kaj o avtu. Če se mu pa da še link nalepit do avta pa še toliko boljše.
|
|
Na vrh |
|
 |
Johnny66
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 25 Jan 2016 20:36 |
|
 |
je nov in nič kriv |
 |
|
Tisti bravo za 5.900 tudi mene matra  ampak vseeno mislim da je mal predraga cena? Drugače pa eno vprašanje, sicer sem nov na forumu in v nakupu 1.4 t-jeta...mogoče kdo pozna tistega sporta za 5.100, 2007, iz Ljubljane, 120000 prevoženih, črne barve? na avto-neta seveda  Še v soboto je bil en 120ks na netu iz Kopra, pa se je žal danes prodal  pa prav lušten je bil 
|
|
Na vrh |
|
 |
klekej
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 25 Jan 2016 21:33 |
|
 |
sam menja žarnice |
 |
|
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... et%20Sport"na avtu narejen preventivni velik servis ter zamenjane vse tekočine se pravi avto je tip-top" Mene taki spisi takoj odvrnejo od nakupa. Kaj je to preventivni velik servis? A drugač se ga ne dela, če pač jermena ne odtrga? Pa tudi drugače te rižotarske predelave niso po mojem okusu. 120ks jaz že dolgo iščem pametnega, pa ni nič.
|
|
Na vrh |
|
 |
pustal
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 26 Jan 2016 09:46 |
|
 |
sam menja žarnice |
 |
|
klekej napisal/-a: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10382462&show=1&avto=Fiat%20Bravo%201.4%20T-Jet%20Sport "na avtu narejen preventivni velik servis ter zamenjane vse tekočine se pravi avto je tip-top" Mene taki spisi takoj odvrnejo od nakupa. Kaj je to preventivni velik servis? A drugač se ga ne dela, če pač jermena ne odtrga? Pa tudi drugače te rižotarske predelave niso po mojem okusu. 120ks jaz že dolgo iščem pametnega, pa ni nič. Pa saj jih je nekaj...meni je všeč tisti za 6490eur, letnik 2011...?
|
|
Na vrh |
|
 |
klekej
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 26 Jan 2016 11:46 |
|
 |
sam menja žarnice |
 |
|
|
Na vrh |
|
 |
pustal
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 26 Jan 2016 15:30 |
|
 |
sam menja žarnice |
 |
|
klekej napisal/-a: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10445877&show=1&avto=Fiat%20Bravo%201.4%20T-Jet%20Emotion%20TURBO
Zbij ceno in kupi. Če ima res opravljen velik servis bi bil za 6k mogoče dober nakup? Jest bi rad od 1. lastnika. Ja od. 1. lastnika je zelo relativen pojem...ga recimo uporablja cela familija od otrok dalje...ali je potem še od 1. lastnika?
|
|
Na vrh |
|
 |
klekej
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 26 Jan 2016 17:35 |
|
 |
sam menja žarnice |
 |
|
Lej, kot 3. lastnik boš težje in slabše prodal vozilo kot če bi bil 2. Če bo kupčija dobra bom pa tudi to požrl, samo problem je, da majo teli Bravoti, stari 7 in 8 let ceno kot da so iz zlata. Pa sej to je problem vseh lastnikov, zato pa jih večina samo prodaja, drugi pa prodajo.
|
|
Na vrh |
|
 |
schranzman
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 27 Jan 2016 08:22 |
|
 |
sam menja žarnice |
 |
Starost: 34 Prispevkov: 224
|
Za moje pojme noben bravo ni vreden več kot 5000€, pa ne da ni zanesljiv, daleč od tega, prej zaradi drugih stvari, ubistvu, dokler ga ne kupiš ne veš. Sicer pa je tako, zakaj bi prodal super ohranjen in vozen avto? Dober avto se ne prodaja, edino če gre za kak primer.
Glede lastnikov pa je tako, nikoli ne veš če avta ne poznaš kateri lastnik boš, lahko je uvožen (kar je večina) in si ob štartu 3.lastnik.
|
|
Na vrh |
|
 |
pustal
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 27 Jan 2016 08:40 |
|
 |
sam menja žarnice |
 |
|
schranzman napisal/-a: Za moje pojme noben bravo ni vreden več kot 5000€, pa ne da ni zanesljiv, daleč od tega, prej zaradi drugih stvari, ubistvu, dokler ga ne kupiš ne veš. Sicer pa je tako, zakaj bi prodal super ohranjen in vozen avto? Dober avto se ne prodaja, edino če gre za kak primer.
Glede lastnikov pa je tako, nikoli ne veš če avta ne poznaš kateri lastnik boš, lahko je uvožen (kar je večina) in si ob štartu 3.lastnik. Glede lastnikov se da preveriti preko aplikacije, samo če je bil lizing vmes je malo zmešnjave pol...sem takšnega kupil, pa je pokazalo da sem 7. lastnik (ne za Bravota...)
|
|
Na vrh |
|
 |
klekej
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 27 Jan 2016 14:10 |
|
 |
sam menja žarnice |
 |
|
schranzman napisal/-a: Za moje pojme noben bravo ni vreden več kot 5000€, pa ne da ni zanesljiv, daleč od tega, prej zaradi drugih stvari, ubistvu, dokler ga ne kupiš ne veš. Sicer pa je tako, zakaj bi prodal super ohranjen in vozen avto? Dober avto se ne prodaja, edino če gre za kak primer.
Glede lastnikov pa je tako, nikoli ne veš če avta ne poznaš kateri lastnik boš, lahko je uvožen (kar je večina) in si ob štartu 3.lastnik. Morem rečt, da se strinjam z vsemi tvojimi besedami. Sam sem prodal prav tak avto, ljubiteljsko vzdrževan in mi je še danes žal, da sem ga, zanj pa na račun tega nisem dobil nič več. Vem pa, da je takih avtov mogoče 5% v oglasih in moreš met preklemano srečo.. Zato se pa kupuje avto s slovenskim poreklom od 1. lastnika in se ga preveri na vseh možnih koncih.
|
|
Na vrh |
|
 |
platana--
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 04 Dec 2017 03:46 |
|
 |
je nov in nič kriv |
 |
|
Po dolgem času kupujem avto in zagledala sem se v Bravota 1.4 T-Jet 120km, letnik prb 2008. Imam pa sledeči problem: sama o avtomobilih in temu, kaj je potrebno preveriti pri nakupu, ne vem kaj dosti, mehanika pa tudi ne poznam nobenega. Ali take preglede opravi načeloma vsak (pooblaščen) servis še v istem dnevu? Tisti pregled na AMZS-ju se mi zdi nekoliko drag (100 € hitri oz 180 € poglobljeni pregled), glede na to, da ne vem, kako dobro je dejansko opravljen (če bi to vedela, mi ni problem plačati). Ima kdo še kak nasvet, kako se tega lotiti? Ne bi rada kupovala le na lepe oči. Lokacija pregleda je seveda odvisna od tega, kje najdem prodajalca. Hvala 
|
|
Na vrh |
|
 |
abarth
|
Naslov prispevka: Re: Nakup Fiat Bravo 1.4 T-Jet(120) Emotion Objavljeno: 05 Dec 2017 19:55 |
|
Starost: 44 Prispevkov: 13092 Kraj: Ljubljana
|
platana-- napisal/-a: Po dolgem času kupujem avto in zagledala sem se v Bravota 1.4 T-Jet 120km, letnik prb 2008. Imam pa sledeči problem: sama o avtomobilih in temu, kaj je potrebno preveriti pri nakupu, ne vem kaj dosti, mehanika pa tudi ne poznam nobenega. Ali take preglede opravi načeloma vsak (pooblaščen) servis še v istem dnevu? Tisti pregled na AMZS-ju se mi zdi nekoliko drag (100 € hitri oz 180 € poglobljeni pregled), glede na to, da ne vem, kako dobro je dejansko opravljen (če bi to vedela, mi ni problem plačati). Ima kdo še kak nasvet, kako se tega lotiti? Ne bi rada kupovala le na lepe oči. Lokacija pregleda je seveda odvisna od tega, kje najdem prodajalca. Hvala  Že če ti prodajalec dovoli odpeljati avto na tak pregled, pomeni da z avtom kakšnih resnih težav ni. Ker če bi kaj skrival, bodi brez skrbi, da ne bi dovolil kakšnega temeljitega pregleda. To je moje mnenje. 
_________________ Včeraj Fiat, danes Fiat, jutri Fiat - Fiat za vedno!!!!!
|
|
Na vrh |
|
 |
Kdo je na strani |
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov |
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|
|