domov
  • Fiat Klub
  • Poliglob
  • Amortizer d.o.o.
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • Techno racing
  • Orange Audio
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • WithCar
  • Kovinoplastika Kavs
  • A2R
 
Danes je 25 Maj 2020 18:42

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 101 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 03 Maj 2012 23:56 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 387
Kaj pa če bi dobil od kakega razbitega bravota ročico za tempomat in plastiko? Ali tega pač ni ravno na izbiro? Drugače pa paše tudi ročica od AR 147 in je potem treba obrezati plastiko če prav razumem? Zanima me predvsem kakšno ročko lahko kupim, kajti moj bravo mislim da ima konektor za tempomat prost...

LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 04 Maj 2012 15:51 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 36
Prispevkov: 208
če dobiš original od bravota tempomat in spodnjo plastiko skupaj vzami to. - Zelo težko boš to dobil rabljeno. če pa ne dobiš kompleta skupaj, potem priporočam da kupiš tempomat od AR 147. Ob vznožju je dosti tanjša kot original od bravota, in s tem tudi manj rezanja spodnje plastike. Drugače paše od ar147 ročka v nulo, nič ni potrebno prilagajat, razen spodnje plastike seveda...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 06 Maj 2012 08:24 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 387
Opažam da je to zelo težko dobit original :D Sem pa gledal po rabljenih od AR 147 in tudi tega očitno ni ravno na pretek. Ko sem klical na VEIT u domžale mi je pa rekel 108€ za novo ročico...ta je malo draga koliko se meni zdi? :007.gif:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 06 Maj 2012 15:12 
Odsoten
stara sablja
stara sablja
Uporabniški avatar

Starost: 36
Prispevkov: 1935
Kraj: radeče
spodnja plastika je nova cca 30eur, ročka pa je ista kot ma stilo...

_________________
....gas u podn....


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 06 Maj 2012 15:21 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 387
Plastiko bi kr obrezal, ampak za ročko mi je rekel malo hudo ceno, ker sem bral nekje tle po forumu da je nova ročka okoli 60€ baje, samo ne vem kje!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 06 Maj 2012 15:33 
Odsoten
stara sablja
stara sablja
Uporabniški avatar

Starost: 36
Prispevkov: 1935
Kraj: radeče
včasih je bila 60eur samo alfina....

kupi stilotovo rabljeno in je kot original

_________________
....gas u podn....


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 06 Maj 2012 21:48 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 387
Saj od AR 147 tudi paše... Za stilotovo sem pa že gledal, pa je nikjer ne najdem rabljene...

Ker koliko vem paše od AR147, stilota ter original od bravota :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 06 Maj 2012 22:21 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 40
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
Men je pozimi rekel da je 100.18€ nova za 147-ko

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 07 Maj 2012 13:26 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 387
No potem so pa očitno nasploh podražali, kajti men je zdej reku da je nova 108€, tak da očitno so vzdignal cene napram lani, saj so tle po forumu pisal da so nove ročke po 60-70€...

LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 07 Maj 2012 15:36 
Odsoten
stara sablja
stara sablja
Uporabniški avatar

Starost: 36
Prispevkov: 1935
Kraj: radeče
bad_boy7 napisal/-a:
Saj od AR 147 tudi paše... Za stilotovo sem pa že gledal, pa je nikjer ne najdem rabljene...

Ker koliko vem paše od AR147, stilota ter original od bravota :D



vizualno nikakor nepaše od alfe.......mora bit od stilota/bravota

_________________
....gas u podn....


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 29 Jun 2012 15:45 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 34
Prispevkov: 19
Pozdravljeni!
Sem ravno v procesu nakupa rabljenega bravota 1.6 120. Pa na žalost nima tempomata, a mogoče kdo ve če ima model z tem motorjem predpripravo/napeljavo. Kablov sam najverjetneje ne bom vlekel, toliko nisem pogumen. Če pa je napeljava bi se pa kr lotil projekta in to čimprej ker sem v avtih, ki sem jih prej vozil bil zelo navajen uporabe tempomata, mogoče celo več kot je zdravo...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 29 Jun 2012 21:13 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 36
Prispevkov: 208
če ima predpripravo ne boš vedel dokler ne odstraniš plastike okoli volana, in ni čisto nič odvisno od motorja, opreme, letnika itd. Pomoje je to fiat vgrajeval glede na dan izdelave. par-nepar. nažalost.

jst na 1.4 tjet 120, emotion, 2008 nisem imel predpriprave, medtem ko je nekateri uporabnik na identičnem avtu imel predpripravo :D

aja, moraš pra prvo odstranit spodnjo plastiko, nato pa še zgornjo. prosti konektor se namreč nahaja tik pod zgornjo plastiko...če boš imel srečo.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 30 Jun 2012 09:01 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 73
rajši ne kupuj bravota,ti bo žal!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 30 Jun 2012 12:04 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 34
Prispevkov: 19
Kar je je, ara je položena, čakam homologacijo... Avto užge, pelje se lepo, klima je...

ČE mi ga uspe prepričat, da se bo peljal po avtocesti brez tiščanja gasa... No kaj več od avtomobila pa res ne morem zahtevati. To je stroj! Važno je, da me vozi naokoli vsaj naslednjih 10 let pa bova oba vesela; jaz ker dela, on ker ga pazim ter ga pridno vzdržujem.

Hm torej dokler avta ni na dvorišču je brezveze razmišljati o tempomatu, no ja držite pesti za predpripravo =)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 30 Jun 2012 22:53 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 36
Prispevkov: 208
upam da si vzel sport opremo, ker vse ostalo je šrot. meni je žal da sem vzel samo "emotion".


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 01 Jul 2012 10:40 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 34
Prispevkov: 19
Bravo je rabljen, tako da nisem imel nobene izbire glede opreme, ima pa bolj ali manj vse kar se varnosti tiče(meglenke, asr, esp), vse šipe električne ter connect nav+
Kar bom najverjetneje pogrešal so; parkirni senzorji(kar je možno dogradit), sredinski naslon za roke, tempomat(zato pa sem se tudi oglasil v temi). Avtomatske klime pa najverjetneje ne bom pogrešal saj je že običajna ventilacija čisto preveč glasna, po izkušnjah iz golfa so avtomatske na začetku še glasnejše...

No eventuelno če se izkaže, da je konektor za tempomat napeljan kaj je najboljša in najcenejša varianta; ročica od stila, bravo-ta ali ar147?

LEGO verzija odpade ;)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 01 Jul 2012 10:49 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 13088
Kraj: Ljubljana
Kaj vse se ne spomnejo, tempomat ročka iz legic. :)

_________________
Včeraj Fiat, danes Fiat, jutri Fiat - Fiat za vedno!!!!!


Na vrh
 Profil Facebook  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 02 Jul 2012 15:43 
Odsoten
stara sablja
stara sablja
Uporabniški avatar

Starost: 34
Prispevkov: 1632
Kraj: Zavrč
No....pri svojem sem ravno pogledal in konektorček je nad volanom....

Sedaj rabim še samo ročko in gasa...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 03 Jul 2012 10:06 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 34
Prispevkov: 19
Salieri a mogoče že veš katero ročko boš izbral/iskal?

Še eno vprašanje; Kolega mi je rekel, da je za tak poseg v vozilo potrebna homologacija, a to drži?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 03 Jul 2012 10:46 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje

Starost: 39
Prispevkov: 547
Ti bom takole odgovoril: a si že kdaj videl, da bi se kakšen policaj vtaknil v tempomat? Ali pa, da bi to posebej gledali na tehničnem pregledu?

Nobeden od teh nima ne želje, ne časa, da bi to preverjali. :)

_________________
frcko


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 101 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games