domov
  • Fiat Klub
  • Kovinoplastika Kavs
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • Orange Audio
  • Poliglob
  • A2R
  • Amortizer d.o.o.
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • Techno racing
  • WithCar
 
Danes je 25 Maj 2020 18:47

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 101 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 08 Jul 2012 10:17 
Odsoten
stara sablja
stara sablja
Uporabniški avatar

Starost: 34
Prispevkov: 1632
Kraj: Zavrč
na1pir napisal/-a:
Salieri a mogoče že veš katero ročko boš izbral/iskal?

Še eno vprašanje; Kolega mi je rekel, da je za tak poseg v vozilo potrebna homologacija, a to drži?



Prosim te lepo, kaka homologacija...

Iščem pa vse, od alfe 147, stilota in bravota...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 10 Jul 2012 12:19 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 34
Prispevkov: 19
Evo pa mam bravota in sem zelo zadovoljen znjim - zaenkrat.

Sem poskušal odstranit spodnjo plastiko, da bi pogledal če imam konektor ali ne, a mi ni uspelo. Našel sem le en šravfek in plastika se tudi po tistem ko sem ga odstanil ni premaknila.
Zato sem ga raje zašravfal nazaj in pustil tako kot je dokler ne zberem več poguma in časa za to "zahtevo" operacijo vozila:)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 11 Jul 2012 01:46 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 57
En vijak se nahaja čisto proti stopalkam na sredini, ostali pa se skrivajo pod plastičnim pokrovom, ki se nahaja 15 cm višje, samo sneti ga je treba.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 11 Jul 2012 16:05 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 34
Prispevkov: 19
Ni konektorja :028.gif:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 11 Jul 2012 22:32 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 36
Prispevkov: 208
si snel tudi zgornjo plastiko? običajno se skriva pod zgornjo plastiko.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 11 Jul 2012 22:42 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 34
Prispevkov: 19
Ja obe sem snel. Vse naokoli sem pogledal (tudi globje kjer je bilo kaj prostora sem potipal...) in ni blo nikjer v luftu nobenih žic z belim konektorjem. No ja škoda,... jaz sem se pa že veselil tempomata...
Grem jutri na morje, da utopim razočaranje v hladnem pivu.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 12 Jul 2012 06:59 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 13088
Kraj: Ljubljana
na1pir napisal/-a:
Ja obe sem snel. Vse naokoli sem pogledal (tudi globje kjer je bilo kaj prostora sem potipal...) in ni blo nikjer v luftu nobenih žic z belim konektorjem. No ja škoda,... jaz sem se pa že veselil tempomata...
Grem jutri na morje, da utopim razočaranje v hladnem pivu.


Tudi brez konektorja se da napeljat, samo moraš imeti enega, ki se razume v štrom. :)

_________________
Včeraj Fiat, danes Fiat, jutri Fiat - Fiat za vedno!!!!!


Na vrh
 Profil Facebook  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 12 Jul 2012 07:24 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 34
Prispevkov: 19
No delam v firmi kjer je okol 10 doktorjev znanosti iz elektronike, a dvomim, da bi kdo od njih znal kaj takega... Oče ali brat bi bila boljša izbira ampak brat je za kak mesec ali dva odšel v Kirgizijo, oče se pa nebo hotel stem ukvarjati saj je avto malce predraga igračka. Tudi jaz sem iz podobne smeri iz faksa (logika in sistemi) samo meni se roke preveč tresejo tako, da se sam tega ne bom lotil(vsaj ne končnega priklopa na računalniki).

Če bi se lotil kakšno napeljavo bi bilo potrebno uporabiti? A gre kaka huda ampraža tu skos? Jaz sem azmišljal kr o mrežnem kablu tega imam njverjetneje dovolj za cel avto ponovno zvezat in ga je preprosto potegnit skozi majhne luknje.

No kot sem rekel grem na dopust, je potrebno parkrat prespati situacijo ter, da vidim če se mi sploh splača.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 12 Jul 2012 18:34 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 36
Prispevkov: 208
no, jst sem sam montiral tempomat v svojega bravota, v petih urah sem bil konec, pa sem pomoje prvič v življenju držal kable :)

Največji problem je bil kako potegniti kabele iz motornega prostora v kabino. Tam sem se največ zadržal, drugo je je bilo "plug&play".

Samo shemo moraš pravo dobiti...pa mal časa si vzet :)

jst mam za 1.4 t-jet shemo, za dizle je drugačna. je treba mal po tujih forumih pobrskat, shem je dosti.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 18 Jul 2012 12:45 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 34
Prispevkov: 38
Kraj: Maribor
Prosim za pomoč. Tudi jaz sem danes malo šraufal okol volana in našel na beli konektor, pa me zanima, če je to to.

Slika

Hvala za pomoč, LP :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 18 Jul 2012 15:26 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 73
Bostjan napisal/-a:
Prosim za pomoč. Tudi jaz sem danes malo šraufal okol volana in našel na beli konektor, pa me zanima, če je to to.

Slika

Hvala za pomoč, LP :)


ja!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 18 Jul 2012 17:53 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 34
Prispevkov: 38
Kraj: Maribor
Super.

Sem pa pisal še na Triglav in dobil ta odgovor:

Citiram:
Pozdravljeni,
Potrebno je menjati podvolansko stikalo katero stane cca 265 eur, delo 45 eur.
Obstaja tudi možnost neorginalne ročice vendar pri nas tega ne montiramo.

lp]


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 18 Jul 2012 22:40 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 33
Prispevkov: 224
nabavš rabljeno od alfe 147 daš +-40€ in si zmagu, edino mal boš mogu porezat plastiko, noben problem.
Od avto triglava pa bejži stran, ker so nateguni vsi po vrsti

lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 21 Apr 2013 19:44 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 327
Kraj: Ljubljana
Danes sem se lotil podiranja plastik ob volanu, da bi preveril, če imam že prednastavljeno za tempomat. Po parih minutah dela, sem našel bel konektorček :). Sem poklical Dejana (hvala še enkrat) in nabavil njegovo ročko (od AR147). Priklopil, dela super. Sedaj me pa samo zanima, zakaj mi na zaslonu ne pokaže hitrost pri kateri sem tempomat nastavil da deluje. Ali ta funkcija sploh obstaja, ali se tempomat nastavlja na blef hitrost (če bi rad recimo 53km/h)?

_________________
Fiat Bravo 1.6 Multijet 120HP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 21 Apr 2013 20:12 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje

Prispevkov: 573
Kater avto pa prikazuje nastavljeno hitrost na tempomatu? Od Fiatov/Alf sem skoraj 100% da nobeden...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 21 Apr 2013 20:27 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 327
Kraj: Ljubljana
Recimo na Peugeot 3008 je tako, da ko aktiviraš tempomat na neki hitrosti, ti to hitrost potem na zaslonu (kjer je prej kazalo porabo) pokaže kot točno številko - npr. 133 km/h.
Dobro, sem mislil da ima tudi Bravo tako, pa kot praviš nima :).

_________________
Fiat Bravo 1.6 Multijet 120HP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 13 Avg 2013 16:13 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 387
No tudi jaz se bom moral lotiti vlečenja žic do tempomata, kajti nimam predpriprave :013.gif:

Tako da bi prosil za malo več aktualnih podatkov za 1.9mjet 120km. Zanima me na katere št. pinov je treba vezat kaj, kakšna shema ne bi bila odveč, in od čega bi lahko uporabil te pine za v računalnik - da bodo pasal ko ata na mamo? Kje to dobiti, da bodo lepo pasali v konektor, da imam čimmanj problemov.

VIdim da vas je tu že kar nekaj to naredilo, tako da bi prosil za malce pomoči.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 14 Avg 2013 07:14 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 33
Prispevkov: 224
Zelena: Resume
Rdeča: SET - (decrease speed)
Oranžna: ON/OFF
Plava: SET + (increase speed)

Pini pri računalinku:
38: resume
56: SET -
77: ON/OFF
78: SET +

Pine pa lahko uporabiš od računalniškega napajalnika... alternativ je veliko.
Pa prav ti pride če maš voltmeter.

Kable povleči spodaj nekje v višini kolen na levi imaš gumijasto luknjico, kjer že grejo neki kabli, jih povlečeš do kompa, nato odpreš črni konektor, malce paziš da kaj ne polomiš in nato odstraniš pri zgoraj naštetih pinih tiste male rumene "štoflčke", nato vštekaš oz. potisneš pine da ko črni kontektor nazaj zapiraš se pini stikajo, mislim da grejo pini katerekoli boš pač uporabil kar globoko v ta črn konekor...cca 2cm.

Na koncu ko povežeš vse skupaj, pa še povežeš stalni plus, pod volanom najdeš kontakt se mi zdi da na rdeč ali celo oranžen kabl, (jaz sem ga malce olupil in direkt nanga vezal) ki ga vežeš s tempomatom.

Lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 14 Avg 2013 07:45 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 387
Ok, super sedaj mi je vse veliko bolj jasno. Prosil bi te samo še za obrazložitev za stalni plus, tega je treba vezati na tempomat - če se ne motim?

In pa za te pine pri računalniku, v vsaki vrsti je napisana številka pina na začetku in koncu, sepravi če vmes štejem pine nimam kaj narobe naredit?

Hvala za pomoč.

LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 14 Avg 2013 08:52 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 33
Prispevkov: 224
ja stalni plus je mislim da rumena žička na tempomatu ki jo vežeš pod volanom na tisti beli konektor kjer je oranžna oz. rdeča (nism 100%). V glavnem imej tempoat na ON, in ko daš kontakt se ti more prižgati zelene lučka to pomeni da imaš vezano napetost.

Ja pri pinih nimaš kej zgrešit, normalno šteješ pine in je to to.

Poglej si še tukaj malo:
http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=31224.0


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 101 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games