domov
  • Fiat Klub
  • A2R
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Orange Audio
  • WithCar
  • Amortizer d.o.o.
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • Kovinoplastika Kavs
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • Techno racing
  • Poliglob
 
Danes je 02 Apr 2020 01:09

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 101 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 14 Avg 2013 09:26 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 13085
Kraj: Ljubljana
schranzman napisal/-a:
V glavnem imej tempoat na ON, in ko daš kontakt se ti more prižgati zelene lučka to pomeni da imaš vezano napetost.



Lučka se ti bo prižgala, ko jo boš z računalnikom aktiviral. Vsaj tako je bilo pri meni. :)

_________________
Včeraj Fiat, danes Fiat, jutri Fiat - Fiat za vedno!!!!!


Na vrh
 Profil Facebook  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 14 Avg 2013 10:19 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 33
Prispevkov: 224
Odvisno od modela, če pa je ni, me kontaktiraj in ti jo aktiviram.

lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2013 13:24 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 387
Ok, bomo probal tole zrihtat čim bo mal cajta :) Vse mi je jasno ko beli dan, sam za konektorje(pine) nisem čisto siguren... Se pravi od napajalnika za na matično ploščo pašejo origigi? In pa za kabel me zanima, tu na hrvaškem forumu vidim da je kar UTP uporabil, kar je malo mimo za lotat po paricah... Kaj ste drugače uporabili, da ne bo kakšnega prevelikega upora/porabe?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 26 Avg 2013 17:34 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 387
No vse urejeno, pripravljeno, sedaj pa največji problem, kje potegniti kabel skozi požarno, najdel sem tisti šop pri levem kolenu, kjer grejo vsi kabli čez, ampak tam so kabli zaliti z nekim gelom/plastiko, to kar predrem, ali zraven zavrtam v gumo, kako ste to izvedli...Za lažjo predstavo prilagam še slike.

Slika

Gel od blizu :)
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 26 Avg 2013 18:48 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 33
Prispevkov: 649
Kraj: Kranj
Če hočeš prit čez kar navrtaj eno luknjo tukaj samo pazi da ne boš zadel kakega kabla pa da ne boš zvrtal prevelko lukjno ko potegneš kabel čez mora ta guma lepo objet kabel.

_________________
Punto Mk2b 1.3 Mjet 16v


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 26 Avg 2013 18:52 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 36
Prispevkov: 208
ah ja, to je meni vzelo največ časa, prebiti tole gumco. Mislim da sem se poslužil izvijača in kar nekaj časa "vrtal" z njim. Pazi le da tiščiš v gumo in ne v žico, da ne poškoduješ. Bilo bi fajn da sta dva, eden gleda iz motornega dela, drugi pa z notranje strani pritiska z ostrim predmetom.

Ko prebiješ bo težko povleči žice skozi, jaz sem jih za silo zalimal na ozek predmet in skozi potegnil, na drugi strani pa ven samo žice povlekel. Najlažje bo če bosta dva.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 28 Avg 2013 16:15 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 387
Voila! :D

Napeljava porihtana,Tempomat zvezan, lučka za tempomat se užge ob kontaktu in ko je na tempomatu ON, le en problem imam, vmes mi je na tempomatu delala le komanta set +, ostale ne, ko pa sem šel malo popipat po kablih, če je kak slab stik, mi je pa še ta set + nehal delovati, tako da predvidevam da imam slabe kontakte ali nimam pravih? Bolj kot so jih ne morem noter porinit, nevem kako bi to popravu? Kajti un kontakt za ON/OFF pa očitno deluje, ker tisto pa deluje na ročki!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 28 Avg 2013 20:24 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 36
Prispevkov: 208
verjetno nisi dovolj porinil kable. Probaj dobiti take ozke pine ki bodo šli v kolektor. Jaz sem nekaj takega kupil v bauhausu in malo improviziral. zalotal in porinil do konca.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 31 Avg 2013 22:02 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 387
Zdej dva sem usposobu 2 pina, tako da užgem lahk tempomat, RES in SET- pa ne funkcinirata. Tako da bi prosil če mi povete, katere pine iiz računalniškega napajalnika ste uporabili da so funkcioniral.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 01 Sep 2013 19:59 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 36
Prispevkov: 208
Da slucajno ne vtikas kable v prazne pine? Vsak motor ima drugacno razporeditev, ni nujno da je prav kar je nekdo napisal 2,3 strani nazaj.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 02 Sep 2013 19:14 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 387
Ne, ne, so tapravi pini, ker sem probal pa direkt žičko pa potem deluje vse na tempomatu, tako da je samo stik kriv! :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 07 Jun 2014 20:52 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 387
Zdravo.

Zanima me, če ima slučajno kdo kakšne pine viške...Te ki grejo v motorni računalnik, da lahko končno z originalnimi pini priklopim tempomat, da več ne bom imel problemov da včasih dela včasih pa ne :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 09 Mar 2015 17:25 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Prispevkov: 159
Kraj: Ljubljana
Pozdravljeni,

sem danes odprl plastiko na moji novi pridobitvi Bravo 09' in ugotovil, da je konektor tam. Sedaj pa me zanima, ali ima kdo kako ročko za prodat, preden kličem na servis.

LP

RMM


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 09 Mar 2015 18:33 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 13085
Kraj: Ljubljana
rmlj napisal/-a:
Pozdravljeni,

sem danes odprl plastiko na moji novi pridobitvi Bravo 09' in ugotovil, da je konektor tam. Sedaj pa me zanima, ali ima kdo kako ročko za prodat, preden kličem na servis.

LP

RMM



Predno kličeš na servis, poglej in pokliči tiste, ki prodajajo bravote po delih, če imajo tudi ročke. :)

_________________
Včeraj Fiat, danes Fiat, jutri Fiat - Fiat za vedno!!!!!


Na vrh
 Profil Facebook  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 09 Mar 2015 20:22 
Odsoten
stara sablja
stara sablja
Uporabniški avatar

Starost: 30
Prispevkov: 1802
Kraj: Borovnica
nova je 105€ redna orginal, rabljene, pod 50 nevem ce dobis....


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 09 Mar 2015 21:49 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 33
Prispevkov: 224
dobiš tut pod 50 in sicer paše tudi od alfe 147, itd... v ihanu na odpadu dobiš zih kej


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2015 10:34 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 30
Imam za prodat ročko tempomata od Alfe 147, ker moj bravo nima konektorja.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 25 Okt 2015 16:33 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 33
Prispevkov: 224
Če nima konektorja ne pomeni, da je ne moreš priključiti. Iz motornega rač. potegneš 4 žice, in jih povežeš na ročko, voltažo pa štukaš na podvolonske žice, mislim da na kontakt.

Poguglaj katere pine moraš upoorabiti, niti ne rabiš bit "majstr" počasi pa bo šlo.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2016 19:53 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 40
se je kdo zanimal za komplet montažo + nakup ročice pri Kavčiču???
če je cena zlatarska, se v to raje spustim sam z rabljeno ročico, raje pa bi imel vse od Kavčiča, uradni servis, je le uradni servis...

hvala za odgovore :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: fiat bravo 2008-tempomat
OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2016 19:54 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 40
aja, še to, moj bravo je letnik 2012, 1.6 dizl z Emotion opremo...
je možno da je konektor že pri volanu???


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 101 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games