domov
  • Fiat Klub
  • A2R
  • Poliglob
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • Kovinoplastika Kavs
  • WithCar
  • Techno racing
  • Amortizer d.o.o.
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Orange Audio
 
Danes je 23 Feb 2020 16:21

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 05 Apr 2014 14:56 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 9
Pozdravljeni,

Vozim Fiat Bravo 1,9jtd 110 kw. Vozilo je 2007 letnik in ima prevoženih 176000 km.
Moj problem je že kakšno leto ob vožnji nima tekočega prestavljanja. Prestave se zatikajo in nikakor ni niti malo podoben menjalniku kakršnega je imel Stilo 5 stopenjski menjalnik. Kadar sem v križišču imam prestave v ( leru), se pravi nikoli nimam noge na sklopki. Kadar želim dati v prestavo se začne problem zatikanja. Nikakor ga ne morem prestavljat popolnoma normalno ne da bi ob tem norel zakaj se zatikajo vse prestave do 6 brzine. Iz višje v nižje prestave je problem še večji. Naj opomnim da sem zamenjal žico prestave za višje nižje prestavljanje.

Ali ima kdo podoben problem oz kaj naj naredim?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 05 Apr 2014 19:31 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 36
Prispevkov: 618
Kraj: koper
so zajle prav naštimane, se to dogaja, tudi na mestu, ko je avto ugasnjen?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 05 Apr 2014 19:56 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Prispevkov: 15
Če ti ob prestavljanju '' škrtajo zobniki '' je po mojem sklpoka čist na koncu, oziroma zanič košara.
Počakaj še na kak komentar bolj izkušenih na tem forumu , ali se pa obrni na mail uradnemu serviserju Fiat Kavčič , in prav rad ti bo odgovoril na tvoj problem.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem z 6 stopenjskim menjalnikom
OdgovorObjavljeno: 06 Apr 2014 19:07 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Prispevkov: 158
Kraj: Ljubljana
gishe napisal/-a:

Naj opomnim da sem zamenjal žico prestave za višje nižje prestavljanje.

Ali ima kdo podoben problem oz kaj naj naredim?


V priročniku Haynes sicer za drugo vozilo sem prebral, da je potrebno ob menjavi žic ali mehanizma prestavne ročice potem pravilno nastavit vse skupaj, da gladko teče. Ali se je zatikalo prej ali kasneje po menjavi?
Sicer pa se strinjam tudi z možnostjo napake pri sklopki, da ne popusti popolnoma vztrajnika. Možno, da je kdo namesto menjave sklopke nastavljal samo stopalko, da prime na sredini in potem hitro prodajal avto :022.gif:


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games