domov
  • Fiat Klub
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • Top finish
  • Avtopralnica Irena
  • Amortizer d.o.o.
  • Orange Audio
  • WithCar
  • Avtomehanika, avtoličarstvo in avtodiagnostika Šantelj
  • Fiat Klub
  • www.transcon.si - Kranj
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
 
Danes je 18 Nov 2018 06:26

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Priklop avtoradia
OdgovorObjavljeno: 12 Jan 2012 19:44 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 26
Prispevkov: 204
Kraj: Ivančna Gorica
Zdravo,
no zdjle sm u puntota probu original blaupunkt radio zamenat za novga k sm ga vceri kupu. Dons sm tut se blendo dobu tko da sm se lotu dela :D

No sej se je takoj ustavl :D
dam radio blaupunkt vn, odklopim, dam notr nov radio pa se zacnejo problemi:

- antena ni ista, na tem novem radiu je ocitno drugacn priklop tja nekam u globino radia.
- Radio se ne zazene!

Ne zazene se u nobenem primeru sprobano vse... priklopljeno je edino EURO prikljucek nic zamenjanih kablov - direkten priklop iz starga na nov radio. + prosta sta se dva kabla: rdec pa bel podobna koaksialnemu kablu (tist navadn zvocniski prikljucek) ampak mislm da tist ne rabm da nima veze
Uprasanje pa je zakaj se ne zazene?????? :O :D

_________________
Slika
детские игрушки


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Priklop avtoradia
OdgovorObjavljeno: 12 Jan 2012 20:16 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
za anteno rabiš adapterček

Slika

glede zagona, pa preveri, če grejo plusi iz konektorja na konektor,
na radiu imaš dva kabla rumen in rdeč, na oba mora priti plus,
na enega stalni +. na drugega kontakt + lahko pa tudi stalno,

lahko pa tudi da ni povezave minusa ???

_________________
Slika
10. let Fiat Klub Slovenija SLIKE - KLIKNI ME!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Priklop avtoradia
OdgovorObjavljeno: 12 Jan 2012 22:35 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 26
Prispevkov: 204
Kraj: Ivančna Gorica
Ja konektorja se s kablcki nista ujemala pa sm jih prestavu v konektorju avtoradia.
Sm narisu eno umetnino: :D

Slika

Tkole zgleda, na konektorju od avta nism nic prestavljal tko da je originalno.
Zanima me ce bi mogl tole pasat.
Fiat ma ene cist svoje barve kablov se ne znajdem glih.

_________________
Slika
детские игрушки


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Priklop avtoradia
OdgovorObjavljeno: 13 Jan 2012 07:51 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
preveri kako pa je z + in - na konektorju od avta,
tako da potem povežeš tako da gre lepo vse skupaj,
glede + najbolje da preveriš z indikatorjem napetosti (lučka)

_________________
Slika
10. let Fiat Klub Slovenija SLIKE - KLIKNI ME!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Priklop avtoradia
OdgovorObjavljeno: 13 Jan 2012 16:07 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 26
Prispevkov: 204
Kraj: Ivančna Gorica
Sm z voltmetrom.
Brez kontakta je na enem 13V (s kontaktom 12V), na drugem je 12V (s kontaktom isto 12V), na tretjem pa je 0,5V (s kontaktom pa skače od 0,25V - 0,5V).

Mal se mi cudno zdi kaj bi blo zdaj kaj. Eden je +, eden je zagonsko stikalo, eden je pa baterija plus.

Nebi pa rd tko zvezu k eni pravjo k jim baterijo sprazn :D

_________________
Slika
детские игрушки


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Priklop avtoradia
OdgovorObjavljeno: 13 Jan 2012 17:11 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 175
Kraj: Ljubljana
napetost meri na kablih od avta; ne priklapljaj preden si ziher;


če ti kej pomaga (sicer iz kenwood navodil, sam je isti šmorn)

Slika

edit: še ISO shema za Blaupunkt (radijska stran!)
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Priklop avtoradia
OdgovorObjavljeno: 13 Jan 2012 18:20 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 26
Prispevkov: 204
Kraj: Ivančna Gorica
konektor od avta nima po blaupunkt shemi.
anteno mam na mestu minus tut. ostaneta pa se 2 in sicer zagonsko stikalo pa battery +. ampak a nebi mogu radio vseen delat tut ce sta tedva zamenjana med sabo?

_________________
Slika
детские игрушки


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Priklop avtoradia
OdgovorObjavljeno: 13 Jan 2012 19:13 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 26
Prispevkov: 204
Kraj: Ivančna Gorica
no evo sm prsou do zaklucka celo :D
kabli so vsi tko k morjo it edin na rdecmu kablu za klucavnco je fuc varovalka. Se sploh ni vidl sm mogu s piskacom premert. Tko da ce dam rdec kablck na rumen + mi dela :)

_________________
Slika
детские игрушки


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Priklop avtoradia
OdgovorObjavljeno: 18 Jan 2012 20:54 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 26
Prispevkov: 204
Kraj: Ivančna Gorica
ma spet mam probleme s tem radiom :)
U euro konektorju od novga radia mam 4 kable plus zvocniske kable.
Avt. antena, plus, minus, kljucavnica.
Un prejsn original blaupunkt kasetar je bil pa prkloplen na ground (minus), Ub, CAN1, CAN2

Minus je na svojem mestu zdej naprej se pa ne znajdem vec.
Kaj pomen Ub, CAN1 pa CAN2 v normalnem jeziku?
da po tem preklopm

Zdej sm na situaciji da mi brez kontakta na tipko radio dela, ko dam kontakt se pa kr ugasne, ko kontakt spet izklopim se po 4 sekundah spet radio vklopi.

Mam pa vsaj j... naslov za diplomo: Fiat Radio :D

_________________
Slika
детские игрушки


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Priklop avtoradia
OdgovorObjavljeno: 19 Jan 2012 10:51 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Prispevkov: 175
Kraj: Ljubljana
Ob vžiganju se tudi meni izklopi (in kasneje spet prižge).


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Priklop avtoradia
OdgovorObjavljeno: 19 Jan 2012 12:33 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 26
Prispevkov: 204
Kraj: Ivančna Gorica
Ne pr men pa se ne vklop nazaj.
Zanima me zakaj original blaupunkt, ko se prpeljes nekam vzames kluc ven pa odpres avta da gres vn vedno zabrni, pa tut ko se notr vsedes pa zapres vrata spet zabrni tko nekak k trdi disk?
Ko to nardim na tem novem radiu (deluje mi sam brez kontakta) mi pa crkne radio k vrata odprem, zakaj?
Ko dam kontakt radio crkne, se ne prizge vec nazaj ne na tipko in ne avtomatsko. Se pa spet prizge ko izklopim kontakt :D Only in fiat

_________________
Slika
детские игрушки


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Priklop avtoradia
OdgovorObjavljeno: 27 Jan 2012 10:25 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 26
Prispevkov: 204
Kraj: Ivančna Gorica
No radio mi je zrihtu Avto Kavšek iz Ivančne :)
Tut on je bil mal zgubljen in mi radia ni uspel zrihtat da bi se vžgal in ugasnil na ključavnico?!

Ne vem kako je to možno, a ma Blaupunkt neke 'svoje' napetosti po žicah al mam zjebano klučavnco? :D
lp

_________________
Slika
детские игрушки


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games