Fiat klub Slovenija
http://fiat-klub.si/forum/

Priklop avtoradia
http://fiat-klub.si/forum/viewtopic.php?f=6&t=23114
Stran 1 od 1

Avtor:  Urbas [ 12 Jan 2012 19:44 ]
Naslov prispevka:  Priklop avtoradia

Zdravo,
no zdjle sm u puntota probu original blaupunkt radio zamenat za novga k sm ga vceri kupu. Dons sm tut se blendo dobu tko da sm se lotu dela :D

No sej se je takoj ustavl :D
dam radio blaupunkt vn, odklopim, dam notr nov radio pa se zacnejo problemi:

- antena ni ista, na tem novem radiu je ocitno drugacn priklop tja nekam u globino radia.
- Radio se ne zazene!

Ne zazene se u nobenem primeru sprobano vse... priklopljeno je edino EURO prikljucek nic zamenjanih kablov - direkten priklop iz starga na nov radio. + prosta sta se dva kabla: rdec pa bel podobna koaksialnemu kablu (tist navadn zvocniski prikljucek) ampak mislm da tist ne rabm da nima veze
Uprasanje pa je zakaj se ne zazene?????? :O :D

Avtor:  Kuki [ 12 Jan 2012 20:16 ]
Naslov prispevka:  Re: Priklop avtoradia

za anteno rabiš adapterček

Slika

glede zagona, pa preveri, če grejo plusi iz konektorja na konektor,
na radiu imaš dva kabla rumen in rdeč, na oba mora priti plus,
na enega stalni +. na drugega kontakt + lahko pa tudi stalno,

lahko pa tudi da ni povezave minusa ???

Avtor:  Urbas [ 12 Jan 2012 22:35 ]
Naslov prispevka:  Re: Priklop avtoradia

Ja konektorja se s kablcki nista ujemala pa sm jih prestavu v konektorju avtoradia.
Sm narisu eno umetnino: :D

Slika

Tkole zgleda, na konektorju od avta nism nic prestavljal tko da je originalno.
Zanima me ce bi mogl tole pasat.
Fiat ma ene cist svoje barve kablov se ne znajdem glih.

Avtor:  Kuki [ 13 Jan 2012 07:51 ]
Naslov prispevka:  Re: Priklop avtoradia

preveri kako pa je z + in - na konektorju od avta,
tako da potem povežeš tako da gre lepo vse skupaj,
glede + najbolje da preveriš z indikatorjem napetosti (lučka)

Avtor:  Urbas [ 13 Jan 2012 16:07 ]
Naslov prispevka:  Re: Priklop avtoradia

Sm z voltmetrom.
Brez kontakta je na enem 13V (s kontaktom 12V), na drugem je 12V (s kontaktom isto 12V), na tretjem pa je 0,5V (s kontaktom pa skače od 0,25V - 0,5V).

Mal se mi cudno zdi kaj bi blo zdaj kaj. Eden je +, eden je zagonsko stikalo, eden je pa baterija plus.

Nebi pa rd tko zvezu k eni pravjo k jim baterijo sprazn :D

Avtor:  siskar [ 13 Jan 2012 17:11 ]
Naslov prispevka:  Re: Priklop avtoradia

napetost meri na kablih od avta; ne priklapljaj preden si ziher;


če ti kej pomaga (sicer iz kenwood navodil, sam je isti šmorn)

Slika

edit: še ISO shema za Blaupunkt (radijska stran!)
Slika

Avtor:  Urbas [ 13 Jan 2012 18:20 ]
Naslov prispevka:  Re: Priklop avtoradia

konektor od avta nima po blaupunkt shemi.
anteno mam na mestu minus tut. ostaneta pa se 2 in sicer zagonsko stikalo pa battery +. ampak a nebi mogu radio vseen delat tut ce sta tedva zamenjana med sabo?

Avtor:  Urbas [ 13 Jan 2012 19:13 ]
Naslov prispevka:  Re: Priklop avtoradia

no evo sm prsou do zaklucka celo :D
kabli so vsi tko k morjo it edin na rdecmu kablu za klucavnco je fuc varovalka. Se sploh ni vidl sm mogu s piskacom premert. Tko da ce dam rdec kablck na rumen + mi dela :)

Avtor:  Urbas [ 18 Jan 2012 20:54 ]
Naslov prispevka:  Re: Priklop avtoradia

ma spet mam probleme s tem radiom :)
U euro konektorju od novga radia mam 4 kable plus zvocniske kable.
Avt. antena, plus, minus, kljucavnica.
Un prejsn original blaupunkt kasetar je bil pa prkloplen na ground (minus), Ub, CAN1, CAN2

Minus je na svojem mestu zdej naprej se pa ne znajdem vec.
Kaj pomen Ub, CAN1 pa CAN2 v normalnem jeziku?
da po tem preklopm

Zdej sm na situaciji da mi brez kontakta na tipko radio dela, ko dam kontakt se pa kr ugasne, ko kontakt spet izklopim se po 4 sekundah spet radio vklopi.

Mam pa vsaj j... naslov za diplomo: Fiat Radio :D

Avtor:  siskar [ 19 Jan 2012 10:51 ]
Naslov prispevka:  Re: Priklop avtoradia

Ob vžiganju se tudi meni izklopi (in kasneje spet prižge).

Avtor:  Urbas [ 19 Jan 2012 12:33 ]
Naslov prispevka:  Re: Priklop avtoradia

Ne pr men pa se ne vklop nazaj.
Zanima me zakaj original blaupunkt, ko se prpeljes nekam vzames kluc ven pa odpres avta da gres vn vedno zabrni, pa tut ko se notr vsedes pa zapres vrata spet zabrni tko nekak k trdi disk?
Ko to nardim na tem novem radiu (deluje mi sam brez kontakta) mi pa crkne radio k vrata odprem, zakaj?
Ko dam kontakt radio crkne, se ne prizge vec nazaj ne na tipko in ne avtomatsko. Se pa spet prizge ko izklopim kontakt :D Only in fiat

Avtor:  Urbas [ 27 Jan 2012 10:25 ]
Naslov prispevka:  Re: Priklop avtoradia

No radio mi je zrihtu Avto Kavšek iz Ivančne :)
Tut on je bil mal zgubljen in mi radia ni uspel zrihtat da bi se vžgal in ugasnil na ključavnico?!

Ne vem kako je to možno, a ma Blaupunkt neke 'svoje' napetosti po žicah al mam zjebano klučavnco? :D
lp

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/