Fiat klub Slovenija
http://fiat-klub.si/forum/

zvocniki - bravo
http://fiat-klub.si/forum/viewtopic.php?f=6&t=3912
Stran 2 od 2

Avtor:  _Xplod_ [ 05 Okt 2008 20:07 ]
Naslov prispevka: 

saj pri meni ni fora v tem, da bi rad bil "glavni na vasi"...

nimam namena dajat suba in ojačevalca ker mi to pač finance ne omogočajo, pa še prtljažnik zelo pogosto potrebujem in mi to pol ne paše...

rad bi samo malo okrepil prednji del, ker te alpine zvočniki, ki jih mam sedaj not (13), ne dajo kaj preveč od sebe (itak iimajo samo 35W rms).
sedaj sem pa mislil da bi dau not 16, vidim da se da že nekaj dobit za 100€, sem gleda malo GZ in dobiš komplet 16 in TW za 90€ pa imajo 100W rms-a kar bi se že nekaj slišalo...

sedaj je fora samo v tem, da bi rabil mere za nardit distančnike... pa še to me zanima, ali so potegnjeni kaki kabli do tistih lukenj pri vetrobranskem steklu? pa pašejo TW direktno v tisto luknjo brez kakšnih predelav?

katero znamko kaj priporočate?

lp, leon

Avtor:  Dawid [ 05 Okt 2008 20:22 ]
Naslov prispevka: 

Ja zdaj če boš vezal na radio, moraš gledat da imajo zvočniki čim manj W(rms) in pa čimvečjo občultjivost (db), kajti ojačevalci v radijih, niso lih nekaj ne.

Ja saj bravo ima serijsko tam zgoraj ana ramturi visokotonce not, tako da not pa pašejo, odvisno kakšen boš dal not, jas sm mel dvojne različne, pa obojni so šli not BP.

Drugače pa kablov tudi ni problem potegnit, predal vzameš ven pa komot spelješ kable do prostora kjer je radio. Na levi strani ko je volan pa si poamgaš s kakšno žico, da kabl zalepiš gor pa potegneš odspodi.

Distančnik pa je tudi odvisno od zvočnikov, kakšne boš dal not.Odvisno je do globine zvočnika, zdaj če bo preširok distančnik se zna zgodit, da ti tapeta ne bo šla gor tak kot treba (tak rpoblem imam jaz sedaj, še delam da ga rešim).


P.S. glede zvočnikov pa poglej za kakšnimi Hertz, GZ, SAX.....

Lp

Avtor:  UDO [ 05 Okt 2008 20:59 ]
Naslov prispevka: 

Citiram:
kam si pa zmontiral tweeterje? v A stebriček? a je sploh še kakšna opcija kam drugam jih zmontirat?


Jst sm jih dal kr v originalno mesto tam pod šipo.... Paše brez predelav in tudi kable se da enosavno do tam potegnat.

Citiram:
rad bi samo malo okrepil prednji del, ker te alpine zvočniki, ki jih mam sedaj not (13), ne dajo kaj preveč od sebe (itak iimajo samo 35W rms).
sedaj sem pa mislil da bi dau not 16, vidim da se da že nekaj dobit za 100€, sem gleda malo GZ in dobiš komplet 16 in TW za 90€ pa imajo 100W rms-a kar bi se že nekaj slišalo...


100W rms (16ke) mam jst v vratih, sam ni nič dodatno izoliran, pa še ta problem mam, da se mi membrana zvočnika, ko začne mal bolj naglas špilat dotika tapete in pol ne špila vredu. Morm to zrihtat zdej, ko se je začel faks in bo mal več časa :D Z zvočniki, če bojo močni, lahko da boš mel probleme, saj bo vgradna globina prevelika. Pri meni je 7cm in gre preveč na tik...
Drug problem pa so lahko tut kabli ... ker pri 100W rms so pomoje original kabli že fejst na meji, druge vlečt je pa baje kr zajeban. Vsekakor se pomoje splača najprej keš vložit v solidno izolacijo ali panele, kot pa v neke vrhunske zvočnike.

Avtor:  Dawid [ 05 Okt 2008 21:30 ]
Naslov prispevka: 

Glede menjave zvočniških kablov v vratih ni tako velik problem. Je pa malce zamudno recimo, konektor je potrebno narazn vzet, pa pač zvrtat not, pa potem vsako žilo kabla v svojo luknjo speljat pa je urejeno. Je pa potrebno pazit da ne poškuduješ kakšnega kabla ko vrtaš.

Samo če so zvočniki priklopljeni na radio, tudi izolacija en bo kaj dosit pomagala, v tem primeru se po mojem ne splača izolirat.


Citiram:
Drug problem pa so lahko tut kabli ... ker pri 100W rms so pomoje original kabli že fejst na meji.



Če bodo zvočniki vezani na radio ni straha glede 100w moči.

Lp

Avtor:  UDO [ 05 Okt 2008 21:40 ]
Naslov prispevka: 

Citiram:
Samo če so zvočniki priklopljeni na radio, tudi izolacija en bo kaj dosit pomagala, v tem primeru se po mojem ne splača izolirat.


To vsekakor, ampak verjetno ne bo kupoval 100W rms, da bi imel samo na radio prključene.

EDIT: Zdej vidim, da bi kr brez ojačevalca mel. Če bo res priključeno samo na avtoradio, pol pa res gledat samo na občutljivost zvočnikov, da iztisneš največ iz avtoradia. BRezveze kupovat 100W RMS zvočnike, ti samo glej, da bojo zvočniki imeli čimvečjo občutljivost.

Avtor:  mjurma2 [ 30 Maj 2009 11:10 ]
Naslov prispevka: 

da oživim staro temo...

v mareo ki ima enako v vratih kot bravo bi rad dal male ovalce (nevem kakšna je to mera vem da so manjši od tistih za na zadnjo polico-recimo pri tipotu pašejo spredaj v armaturko) pa me zanima kako to narest, ker na original luknje ne pašejo

nočem pa kšnih lukenj vrtat v vrata.. sicer mi je pa za zvok več ali manj vseeno, samo originalni zvočniki so mi že dopizdili ker en hrešči

Avtor:  fico1981 [ 30 Maj 2009 11:14 ]
Naslov prispevka: 

mjurma2 napisal/-a:
da oživim staro temo...

v mareo ki ima enako v vratih kot bravo bi rad dal male ovalce (nevem kakšna je to mera vem da so manjši od tistih za na zadnjo polico-recimo pri tipotu pašejo spredaj v armaturko) pa me zanima kako to narest, ker na original luknje ne pašejo

nočem pa kšnih lukenj vrtat v vrata.. sicer mi je pa za zvok več ali manj vseeno, samo originalni zvočniki so mi že dopizdili ker en hrešči


okrogli 13 ali 16 gredo notr. drgač pa distančnike nared.

Avtor:  mjurma2 [ 30 Maj 2009 11:16 ]
Naslov prispevka: 

ja ne k te ovalce tamale mam glih doma.. bomo vidl kaj bom pogrunotv

Avtor:  fico1981 [ 30 Maj 2009 11:17 ]
Naslov prispevka: 

mjurma2 napisal/-a:
ja ne k te ovalce tamale mam glih doma.. bomo vidl kaj bom pogrunotv


distančnik nared. pejt v obija po mdf 16 pa reč Petru da sm te jst poslau in nej ti zreže luknjo pa je. :004.gif:

Avtor:  mjurma2 [ 30 Maj 2009 11:22 ]
Naslov prispevka: 

:škrbina:

Avtor:  fico1981 [ 30 Maj 2009 11:26 ]
Naslov prispevka: 

mjurma2 napisal/-a:
:škrbina:


al pa zrihti materijal pa pridem pop po zvočnike pa ti jst nardim. sam prej k jutr ne dobiš nazaj.

Avtor:  mjurma2 [ 30 Maj 2009 11:27 ]
Naslov prispevka: 

ma ne, sej nekej bom že izumu zej mam vbodno žago doma :škrbina:

hvala vseen :040.gif:

Avtor:  fico1981 [ 30 Maj 2009 11:30 ]
Naslov prispevka: 

mjurma2 napisal/-a:
ma ne, sej nekej bom že izumu zej mam vbodno žago doma :škrbina:

hvala vseen :040.gif:


jah no če boš rabu pomoč ti sam reč. pridem z motorko, neki bomo že nardil. ;)

Avtor:  bobo84 [ 30 Maj 2009 20:57 ]
Naslov prispevka: 

fico1981 napisal/-a:
mjurma2 napisal/-a:
ma ne, sej nekej bom že izumu zej mam vbodno žago doma :škrbina:

hvala vseen :040.gif:


jah no če boš rabu pomoč ti sam reč. pridem z motorko, neki bomo že nardil. ;)


Potem pa bodo na 24ur.com poročali: Zgodil se je pokol z motorko... :fu: :DD: :škrbina:

Avtor:  ZoRkO [ 16 Mar 2013 13:24 ]
Naslov prispevka:  Re: zvocniki - bravo

Mene pa zanima kok debel les naj uzamem da naredim distančnike za zvočnike 16 ker imam ene glih doma :)

lp

Avtor:  tavko [ 18 Mar 2013 13:05 ]
Naslov prispevka:  Re: zvocniki - bravo

ZoRkO napisal/-a:
Mene pa zanima kok debel les naj uzamem da naredim distančnike za zvočnike 16 ker imam ene glih doma :)

lp



20mm

Avtor:  ZoRkO [ 18 Mar 2013 19:01 ]
Naslov prispevka:  Re: zvocniki - bravo

tavko napisal/-a:
ZoRkO napisal/-a:
Mene pa zanima kok debel les naj uzamem da naredim distančnike za zvočnike 16 ker imam ene glih doma :)

lp



20mm


ja bom mogu prej kupt navadne zvočnike k mam te ovalce to pa sploh ne spraviš notr .

Kake zvočnike pa mi priporočate namreč zdj imam uzadi ovalce pionner cca. 330 W tm nekje .

Avtor:  tavko [ 18 Mar 2013 21:56 ]
Naslov prispevka:  Re: zvocniki - bravo

jst mam spredaj 16ke+twete dragster v rangu ( 75$) in igra zelo uredu
pa distancnike sm si naredu iz 22mm mediapana

kukr dnarja tok muske in to cist drzi

Stran 2 od 2 Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/