domov
  • Fiat Klub
  • Senica Motorsport
  • Ustyle Tuning
  • A2R
  • Avtoservis Zaverski
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • www.transcon.si - Kranj
  • Poliglob
  • Kovinoplastika Kavs, Ambrož Kavs s.p.
  • Haberkorn d.o.o.
  • Euroton
 
Danes je 21 Avg 2018 15:39

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 35 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Blaupunkt radio na Stilu ne dela!
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 12:33 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 222
Kraj: Dolenjska
Nabavil sem radio Blaupunkt Kingston MP47 ter ga priključil v Stilota. Konektorji lepo pašejo, napetost na žicah JE, varovalka je cela, a radio se ne prižge.

Kaj je narobe? :neodločn:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 12:37 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
preveri če ti pride +12V na obe žici, rumeno in rdečo,
ker pri kolegu, ko sem vzel ven originalni radio, sem moral narediti malo prevezavo, da je delal novi radio

_________________
Slika
10. let Fiat Klub Slovenija SLIKE - KLIKNI ME!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 13:08 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 222
Kraj: Dolenjska
kako si naredil prevezavo?

napetost imam le na rdeči žici...

radio je pa OK, ker sem ga probal v audiju in deluje.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 13:18 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
jaz sem prerezal žico, ki pride do konektorja tista na rumeno žico in jo zvezal direktno na tisto na kateri je stalni +, tako radio dela neodvisno od kontakta
če pa imaš vmesi konektor se pravi žice med konektorjem od avta do radia
pa lahko to že kar na tistem prevežeš

_________________
Slika
10. let Fiat Klub Slovenija SLIKE - KLIKNI ME!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 13:22 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 222
Kraj: Dolenjska
jaz nimam nobene rumene žice.

na temu "napajalnemu" konektorju sta le črna in rdeča žica ter bela in črna žica, ki sta ožji od prvih dveh. katero žico naj zdaj prevežem in kam?

hvala :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 13:32 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
Slika

tole je napajalni konektor, ki gre iz avta, ti imaš pač drugače barve žic originalne napeljave, tole je slika konektorja, ki ga dobiš v trgovini

črna - minus
oranžna - osvetlitev (samo nekateri radiji)
rumena - stalni plus
rdeča - kontaktni plus (dela samo ko imaš kontakt, če vežeš na stalni plus radio dela kadarkoli želiš)
modra - remote (za vklopa ojačevalca)

se pravi na rdeči in rumeni žici mora biti plus, na tisti ko ni plusa prereži žico in jo zveži na tisto, ki ima stalni plus

_________________
Slika
10. let Fiat Klub Slovenija SLIKE - KLIKNI ME!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 13:38 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 222
Kraj: Dolenjska
najlepša hvala.

bom poskusil tako zvezat.. a lahko kaj skurim?

sicer mi pa ni jasno, zakaj ne dela.. ker na originalnem radiu je vse delalo brez problemov! in na rdeči žici je napetost tudi, ko ni kontakta :neodločn:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 13:41 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
ja eni imajo te dve žici ravno obrnjeni, če boš prekinil tisto na kateri nima plusa in vezal na plus v tvojem primeru na rdečo nimaš kaj skuriti, če pa ne bi prerezal žice in samo naredil prevezavo pa bi lahko kaj bilo narobe,
ja originalni radio pač dela tako,
lahko pa v navodilih od radia preveriš vezavo, sicer pa praviš da v drugem avtu dela, pa lahko tam preveriš kako gredo plusi na kontakte

_________________
Slika
10. let Fiat Klub Slovenija SLIKE - KLIKNI ME!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 13:48 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 222
Kraj: Dolenjska
hm.. jaz imam pine na tem konektorju drugače raporejene.. evo sliko:

Slika

kaj naj sedaj naredim, da bo zadeva delala?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 13:56 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
matix napisal/-a:
hm.. jaz imam pine na tem konektorju drugače raporejene.. evo sliko:

Slika

kaj naj sedaj naredim, da bo zadeva delala?


ja v zgornjo drugo luknjo z desne boš moral napeljati žico,
spuli eno od spodnjih dveh ven, pač skupaj z čeveljčkom,
jo odreži par cm nazaj, da ne boš imel prekratko,
na rdeči žici ene 2-3 cm nazaj olupi z kakim žebljičkom naredi
luknjico med nitke žice, vtakni tisto žico notri za boljši kontakt, malo zavij in
povij z izolir trakom, čeveljček pa vtakni v drugo luknjo zgoraj z desne,
to je ena opcija,
druga pa je, da kupiš konektor in vse skupaj povežeš tiste 3 žice ki jih rabiš

_________________
Slika
10. let Fiat Klub Slovenija SLIKE - KLIKNI ME!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 14:04 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 222
Kraj: Dolenjska
a je vseeno katero izmed spodnjih dveh žičk uporabim za to?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 14:06 
Odsoten
Administrator
Administrator
Uporabniški avatar

Starost: 33
Prispevkov: 2554
Kraj: Okolica Lj.
A se bo danes še kej smodilo pa kadilo?
Kaj pa ignition? Moj stilo serijsko tega ni imel in sem moral posebej kabel vlečti...

_________________
CarPC complete 88% - Update 11.2.2010
Audio complete 88%
Tuning complete 91% (163.1HP/367Nm) - Update 14.7.2008
Styling complete 60% - Update 1.7.2012
Slika


Na vrh
 Profil Facebook  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 14:09 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
Vseeno katero boš odrezal, saj ti nobena ne koristi na novem radiu,
če gledaš je so žičke pri konektorju, ki sem ga jaz slikal.

_Dejan_ , če se bo smodilo se bo pri Matix-u :škrbina: ,
za ignition pa je res treba potegniti žičko, da ti
deluje glede na kontakt.

_________________
Slika
10. let Fiat Klub Slovenija SLIKE - KLIKNI ME!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 14:11 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 222
Kraj: Dolenjska
jao bože moj v kaj se jaz spuščam :neodločn:

od kje pa potegnem ignition žičko?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 14:14 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
matix napisal/-a:
jao bože moj v kaj se jaz spuščam :neodločn:

od kje pa potegnem ignition žičko?


sedaj povej kako bi rad, da ti radio dela, na kontakt ali brez, da ga lahko vklopiš kadar želiš, da ne rabiš ključa, to kar ti jaz pišem radio dela brez veze ali je kontakt ali ne

če se ne čutiš sposobnega za to, bolje da pelješ kakemu kolegu da ti to zveže

_________________
Slika
10. let Fiat Klub Slovenija SLIKE - KLIKNI ME!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 14:15 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 222
Kraj: Dolenjska
rad bi, da brez kontakta deluje le takrat, ko ga prižgem jaz. ko pa dam kontakt, bi pa rad, da se radio vklopi.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 14:18 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
uff tole pa je že težka varijanta
če prav zastopim, rad bi da radio dela neodvisno od kontakta, da ga lahko prižigaš-ugašaš, rad pa bi tudi, če je radio ugasnjen, da se prižge ko daš kontakt, da bi tako delovalo pa je že malo preveč matematike zame

_________________
Slika
10. let Fiat Klub Slovenija SLIKE - KLIKNI ME!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 14:20 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 222
Kraj: Dolenjska
to je v glavnem tako, kot deluje vsak original radio...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 14:20 
Odsoten
Administrator
Administrator
Uporabniški avatar

Starost: 33
Prispevkov: 2554
Kraj: Okolica Lj.
matix napisal/-a:
rad bi, da brez kontakta deluje le takrat, ko ga prižgem jaz. ko pa dam kontakt, bi pa rad, da se radio vklopi.


Mislim da imaš nemogoče želje :D To je izvedljivo edino da si nekam daš stikalo ki ti premostiči ignition...
Torej vzporedno stikalo ki če je ugasnjeno potem ključ vklaplja radio če pa vklopiš stikalo pa se radio pržge kot da bi dal kontakt...

_________________
CarPC complete 88% - Update 11.2.2010
Audio complete 88%
Tuning complete 91% (163.1HP/367Nm) - Update 14.7.2008
Styling complete 60% - Update 1.7.2012
Slika


Na vrh
 Profil Facebook  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2008 14:23 
Odsoten
Član UO kluba
Član UO kluba
Uporabniški avatar

Starost: 44
Prispevkov: 6966
Kraj: Postojna
ja original radio ima verjetno že v samem radiju tako narejeno vezje, da deluje kot si ti želiš,
sam imam izklopljeno opcijo, da se radio prižge ob kontaktu

_________________
Slika
10. let Fiat Klub Slovenija SLIKE - KLIKNI ME!


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 35 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games