|
Neodgovorjeni prispevki | Poglej aktivne teme
|
Stran 1 od 1
|
[ 12 prispevkov ] |
|
Avtor |
Sporočilo |
jesen
|
Naslov prispevka: Težave z benzinom pri Punto2 Objavljeno: 21 Feb 2020 11:36 |
|
 |
je nov in nič kriv |
 |
|
Pregledal sem vse poste na forumu in na to temo je bilo precej primerov, ki imajo skupno težavo, da pri tankanju do vrha rezervarja od spodaj še nekaj časa malo kaplja benzin če je avto malo nagnjen na to stran (ne stoji popolnoma ravno), da kak dan v kabini smrdi po benzinu, vse to pa se umiri in normalizira ko nivo goriva malo pade. Sicer sem to rešil tako, da načrtno tankam do tričetrt rezervarja in ne smrdi in ne toči nikjer. Imel pa sem še občasne probleme,da se mi je prižgala lučka napake motorja in dokler je gorela je avto deloval kot na tri cilindre, ni bilo moči, skratka neprijetnost na višku. Zanimivo je bilo, da se mi je ta napaka začela pojavljati in ponavljati (gre pa ne gre) tako po spraznitvi ene polovice tanka goriva. Dobil sem občutek, da se v samem tanku ustvarja podtlak (mogoče ne deluje pokrov goriva) in črpalka težje dovaja gorivo, ne vem. Od kar občasno odpiram pokrov goriva in ga zapiram nazaj verjeli ali ne, avto dela brez hibno, brez napak. V glavnem vse se vrti okoli tanka za gorivo, res zanimivo, da gre za pogoste primere toči gorivo,smrdi v kabini po benzinu. Nekih konkretnih rešitev na to temo nisem videl na forumu, predpostavljam pa, da so bile rešitve podobne mojim (ne tankati polno,občasno odpiram pokrov tanka,itd.). Ok, ko bo vreme topleje, si bom vzel čas in poskušal malo pogledati detaljno vse skupaj. Hvala in pozdrav.
|
|
Na vrh |
|
 |
mjurma2
|
Naslov prispevka: Re: Težave z benzinom pri Punto2 Objavljeno: 23 Feb 2020 14:52 |
|
Starost: 31 Prispevkov: 3620 Kraj: Sorško polje
|
Ko tankaš, a ti večkart vrže ven kot da je polno, čeprav ni?
_________________ Integrale power
|
|
Na vrh |
|
 |
jesen
|
Naslov prispevka: Re: Težave z benzinom pri Punto2 Objavljeno: 27 Feb 2020 14:11 |
|
 |
je nov in nič kriv |
 |
|
Tudi to se zgodi, samo da ne silim dalje.
|
|
Na vrh |
|
 |
mjurma2
|
Naslov prispevka: Re: Težave z benzinom pri Punto2 Objavljeno: 27 Feb 2020 23:45 |
|
|
Lahko je priščipnjena/zabasana oddušna cev od rezervoarja.
|
|
Na vrh |
|
 |
jesen
|
Naslov prispevka: Re: Težave z benzinom pri Punto2 Objavljeno: 03 Mar 2020 10:38 |
|
 |
je nov in nič kriv |
 |
|
O tej cevi je veliko govora, kako pa izgleda, kje najlažje pridemo do nje, oziroma kako jo očistiti ?
|
|
Na vrh |
|
 |
mjurma2
|
Naslov prispevka: Re: Težave z benzinom pri Punto2 Objavljeno: 03 Mar 2020 11:10 |
|
|
Ne vem točno. Najbrž je treba sneti rezervoar.
|
|
Na vrh |
|
 |
jesen
|
Naslov prispevka: Re: Težave z benzinom pri Punto2 Objavljeno: 04 Mar 2020 12:02 |
|
 |
je nov in nič kriv |
 |
|
mjurma2 napisal/-a: Ne vem točno. Najbrž je treba sneti rezervoar. Kot sem zapisal na začetku, precej težav imajo, so imeli člani foruma z bencinom pri Punto avtomobilu, očitno nihče ni bil uspešen pri saniranju le teh, vsaj tega ni opisal, podelil na forumu. Najbrž bi bilo treba sneti rezervoar, mogoče, priznam me ne mika demontaža tega plastičnega rezervoarja, kateri mimogrede nov na servisu pride nekaj čez 1000€ verjetno še brez cevi in montaže. Če bom uspešen pri rešitvi problema bom to tudi v forumu opisal, za razliko od koga drugega.
|
|
Na vrh |
|
 |
mjurma2
|
Naslov prispevka: Re: Težave z benzinom pri Punto2 Objavljeno: 04 Mar 2020 13:46 |
|
|
1000€ za tank, neverjetno Poročaj. V mojem puntu je tudi smrdelo po bencinu, ampak ga pač nisem polno tankal pa se s tem nisem ukvarjač.
|
|
Na vrh |
|
 |
jesen
|
Naslov prispevka: Re: Težave z benzinom pri Punto2 Objavljeno: 05 Mar 2020 14:46 |
|
 |
je nov in nič kriv |
 |
|
mjurma2 napisal/-a: 1000€ za tank, neverjetno Poročaj. V mojem puntu je tudi smrdelo po bencinu, ampak ga pač nisem polno tankal pa se s tem nisem ukvarjač. Bom, zaenkrat tudi sam ne tankam polno.
|
|
Na vrh |
|
 |
bizmuto
|
Naslov prispevka: Re: Težave z benzinom pri Punto2 Objavljeno: 08 Mar 2020 05:18 |
|
 |
je nov in nič kriv |
 |
|
Glede na vse težave, ki jih imaš in pri taki ceni je smiselno razmisliti o novem puntoju. Jih dobiš za manj kot 1000 na avtonet.
|
|
Na vrh |
|
 |
jesen
|
Naslov prispevka: Re: Težave z benzinom pri Punto2 Objavljeno: 17 Mar 2020 13:08 |
|
 |
je nov in nič kriv |
 |
|
bizmuto napisal/-a: Glede na vse težave, ki jih imaš in pri taki ceni je smiselno razmisliti o novem puntoju. Jih dobiš za manj kot 1000 na avtonet. Verjetno imaš prav, seveda se lahko zgodi da ta napaka pojavi tudi na tem. Res pa me zanima funkcija čep, pokrova tanka, ali je ta samo da popolnoma zatesni tank ali pa da lahko vsrkava zrak, ven pa tesni. V slednjem primeru bi potem bilo jasno, zakaj pri porabi goriva v tanku nastaja podtlak, torej bi bil čep zamašen.
|
|
Na vrh |
|
 |
mjurma2
|
Naslov prispevka: Re: Težave z benzinom pri Punto2 Objavljeno: 18 Mar 2020 14:02 |
|
|
Zrak pride notri preko odduška. Če bi bilo vse zrekotesno, kam bi šel zrak, ko bi tankal?
|
|
Na vrh |
|
 |
|
Stran 1 od 1
|
[ 12 prispevkov ] |
|
Kdo je na strani |
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov |
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|
|