domov
  • Fiat Klub
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • WithCar
  • Kovinoplastika Kavs
  • Orange Audio
  • Techno racing
  • Poliglob
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • Amortizer d.o.o.
  • A2R
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
 
Danes je 21 Nov 2019 00:11

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 23 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Avtoradio na kontakt
OdgovorObjavljeno: 11 Maj 2009 20:02 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 34
Prispevkov: 260
Se da kako zrihtat da bi se radio sam prižgal ko obrneš ključ, in ugasnil ko ugasneš avto?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Avtoradio na kontakt
OdgovorObjavljeno: 11 Maj 2009 20:44 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom

Prispevkov: 4720
Kraj: Ljubljana
Reaper napisal/-a:
Se da kako zrihtat da bi se radio sam prižgal ko obrneš ključ, in ugasnil ko ugasneš avto?


seveda se da.
najbolje da pelješ k avtoelektričarju. dela ma za ene 5 minut.

_________________
fičo je še vedno zakon


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Maj 2009 20:48 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 36
Kraj: LJUBLJANA
Pri grandeju to dela že serisko.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Maj 2009 22:48 
Odsoten
Lil John
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 552
Kraj: Ljubljana
LOL fico elektricarju zrd tega pelat pa res ni treba. sam uzad zvezes rumeno zicko z rdeco, seprav rumeno spnes z rdeco, rdeco pa z rumeno. zdj mas pa rumeno na rumeno pa rdeco na rdeco, zato ti se radio ne przge sam ko obrnes kljuc.

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Maj 2009 07:05 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom

Prispevkov: 4720
Kraj: Ljubljana
Digital Designs napisal/-a:
LOL fico elektricarju zrd tega pelat pa res ni treba. sam uzad zvezes rumeno zicko z rdeco, seprav rumeno spnes z rdeco, rdeco pa z rumeno. zdj mas pa rumeno na rumeno pa rdeco na rdeco, zato ti se radio ne przge sam ko obrnes kljuc.


motiš se. rdeča je plus rumena je pa za spomin radija, če se ne motim.
in rdeča ma on vezano na stalni plus. vse kar mora naredit je da preveže.
dve varijante ima, ali vzet navodila pa gruntat in probavat kam prevezat, ali pa se zapeleš k električarju pa ti on preveže.

_________________
fičo je še vedno zakon


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Maj 2009 09:44 
Odsoten
Lil John
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 552
Kraj: Ljubljana
js sm tko naredu pa mi zdj dela in ko obrnem kljuc se radio przge, pa sm sam te rumeno pa rdeco zicko zamenju.

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Maj 2009 16:08 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Starost: 38
Prispevkov: 76
Kraj: Ptuj
Vprašanje: A pri Punto mk1 je tudi možno naredit, da se avtoradio vklopi, ko obrneš ključ? Sem gledal nekaj te konektorčke in povezoval rumeno in rdečo in obratno, ampak to ne špila... mogoče ker že avto ne podpira te možnosti?

_________________
---------------------------------------------------------------------
Slika
http://www.youtube.com/watch?v=f99NLpDYnmM


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Maj 2009 16:15 
Odsoten
Denis&Mateja
Uporabniški avatar

Starost: 31
Prispevkov: 619
zaradi tega ni treba avtoelektričarju pelat samo z rdečo pa rumeno se poigraš da najdeš pravo kombinacijo pa je daš r+r pa red+red če ni daš red+r r+red pa če še ni daš še kontra r+red red+r. na puntu ena je mogoče ča daš iz ključavnice žico dol do radija pa je.

_________________
Slika
радиочастоты


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Maj 2009 16:29 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom

Prispevkov: 4720
Kraj: Ljubljana
puntopower75 napisal/-a:
zaradi tega ni treba avtoelektričarju pelat samo z rdečo pa rumeno se poigraš da najdeš pravo kombinacijo pa je daš r+r pa red+red če ni daš red+r r+red pa če še ni daš še kontra r+red red+r. na puntu ena je mogoče ča daš iz ključavnice žico dol do radija pa je.



če nimaš pojma, pa ne da bi zdej koga kej žalu ali kej druzga, o elekriki in boš kr neki probavu se zna tut kaka skurjena varovalka zgodit, tko da je bolj enostavno k električarju it, ali pa navodila dobr prebrat.

maš sam 4 žice ti si pa našteu 3 varijante vezave.
ali je (rdeča/ rdeča in rumena/ rumena) ali (rdeča/ rumena in rdeča/ rumena)


zna se pa zgodit da ima rumeno in rdečo od radija skupi vezano na stalni plus od avta, sam glede na to da je novejši letnik in ima orginal priklope je potrebno na varovalkah žico prestavt. je treba radijo vn uzet pa pogledat kako ma vezan.

_________________
fičo je še vedno zakon


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Maj 2009 19:07 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 30
Prispevkov: 3482
Kraj: Sorško polje
teddy81 napisal/-a:
Vprašanje: A pri Punto mk1 je tudi možno naredit, da se avtoradio vklopi, ko obrneš ključ? Sem gledal nekaj te konektorčke in povezoval rumeno in rdečo in obratno, ampak to ne špila... mogoče ker že avto ne podpira te možnosti?


mk1 ima do radia samo en plus.. to je stalni.. tako da bi mogel vezati iz nečesa, kar dela na kontakt.

_________________
Integrale power ;)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Maj 2009 19:21 
Odsoten
stara sablja
stara sablja

Starost: 32
Prispevkov: 1403
Kraj: Obala (med letom Lj)
barva žic ni čisto standardizirana mislim je sam so ene 3 varjante barv.. najbolj pogosta je ta rdeče rumena ker pride to že med euro konektorjem in radijem. Pri kolegu sem pa moral poštimat pred eurokonektorejm in če kdo pogleda tudi v kakšnem big bangu so tisti evro konektorji z žicami da s ejih prispajka če avto nima evro konektorja drugačni (bare žic zato da naj bi se ujemalo z barvo naplejave u avtu. Tako da če ej avtoradijo starejši ga je treba vn poegn in pogledat katera žica pride kam.
Tako da najbolje da se pogleda navodila avtoradija, tam piše kateri kontakt je za stnad-by, kateri za power...
Ne da se kar tako na pamet govorit barve.

Res ima samo 1 žico? Torej je lahko vedno prižgan ne glede na kontakt v ključavnici?

LP

_________________
Kupu avto, umru od lakote...
Vgradil LPG, še zmiraj lačen...
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Maj 2009 21:08 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv

Starost: 27
Prispevkov: 16
Kraj: Dolenjska
Mene pa zanima če bi se dalo v Puntotu mk2 radio zvezati tako, da bi se vžgal na kontakt in tudi brez kontakta na gumb. Ko pa bi izklopil kontakt pa bi se radio ugasnil.

Lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Maj 2009 21:22 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Starost: 38
Prispevkov: 76
Kraj: Ptuj
E... točno to bi jaz tudi na mk1...

_________________
---------------------------------------------------------------------
Slika
http://www.youtube.com/watch?v=f99NLpDYnmM


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Maj 2009 22:20 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 33
Prispevkov: 2220
Kraj: Koroška
Jst sem na svojem čist enostavn rešu z relejem rele sem vezal na cigaretnik tako da ko se da kontakt rele preklopi in kot dodatno sem dodal še eno stikalo z katerim lahko še avtoradijo vklopim če nimam kontakta in seveda izvlečen ključ

če koga zanima kakšna je vezava vam narišem pa prilimam tlele ali pa po ZS

_________________
Slika
PRODAM:Različne stvari,... več na BOLHI :)
MY GP SPORT :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Maj 2009 23:03 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 33
Prispevkov: 2220
Kraj: Koroška
no bom kr prilimal je blo kr neki povpraševanja pa sm zdj lepo narisal da je vsakemu razumevajoče kako zgleda vezava ki sem jo si v svoj avto naredil in morem res priznat deluje kot mora :) izvlečeš ključ lepo ugasne radijo :)

evo vam vezavico:

Slika

_________________
Slika
PRODAM:Različne stvari,... več na BOLHI :)
MY GP SPORT :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Maj 2009 09:32 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Prispevkov: 106
Blinky napisal/-a:
Jst sem na svojem čist enostavn rešu z relejem rele sem vezal na cigaretnik tako da ko se da kontakt rele preklopi in kot dodatno sem dodal še eno stikalo z katerim lahko še avtoradijo vklopim če nimam kontakta in seveda izvlečen ključZS


Men deluje enako vendar se nisem nič igral z žičkami. Imam Blaupunkt Memphis mp66 - radio se prižge oziroma ugasne glede na ključ, obstaja pa še možnost da prižgeš avtoradio tudi ko ni ključa (torej avto ugasnjem). Ima pa še zaporo, da če je avto ugasnjem, da se po eni uri radio ugasne - za vsak slučaj, da nebi spraznil akumulatorja. Seveda ga lahko potem nazaj prižgeš vendar moraš imeti v glavi, da se lahko akumulator sprazni.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Maj 2009 23:00 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 33
Prispevkov: 2220
Kraj: Koroška
ales83 napisal/-a:
Blinky napisal/-a:
Jst sem na svojem čist enostavn rešu z relejem rele sem vezal na cigaretnik tako da ko se da kontakt rele preklopi in kot dodatno sem dodal še eno stikalo z katerim lahko še avtoradijo vklopim če nimam kontakta in seveda izvlečen ključZS


Men deluje enako vendar se nisem nič igral z žičkami. Imam Blaupunkt Memphis mp66 - radio se prižge oziroma ugasne glede na ključ, obstaja pa še možnost da prižgeš avtoradio tudi ko ni ključa (torej avto ugasnjem). Ima pa še zaporo, da če je avto ugasnjem, da se po eni uri radio ugasne - za vsak slučaj, da nebi spraznil akumulatorja. Seveda ga lahko potem nazaj prižgeš vendar moraš imeti v glavi, da se lahko akumulator sprazni.


naja sj to je lepa rešitev za tiste k nimajo takšnega autoradija kateri bi se avtomatsko izklopil, pa tud ta vezava se naredi hitro če se le malo zastopiš štromarijo maš narejeno v dobri urici ostali pa boste kaki dve rabl

če pa koga karkol zanima me pa lahk prek ZS kontaktira pa mu še kaj več obrazložim

_________________
Slika
PRODAM:Različne stvari,... več na BOLHI :)
MY GP SPORT :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Maj 2009 23:16 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Starost: 35
Prispevkov: 72
Blinky napisal/-a:
no bom kr prilimal je blo kr neki povpraševanja pa sm zdj lepo narisal da je vsakemu razumevajoče kako zgleda vezava ki sem jo si v svoj avto naredil in morem res priznat deluje kot mora :) izvlečeš ključ lepo ugasne radijo :)

evo vam vezavico:

Slika



a lahk dam kterkol rele pa kablovje kk debelo bi mralo bit da neb začelo šmelcat vsega :P


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Maj 2009 08:55 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 33
Prispevkov: 2220
Kraj: Koroška
TripleXxX napisal/-a:
Blinky napisal/-a:
no bom kr prilimal je blo kr neki povpraševanja pa sm zdj lepo narisal da je vsakemu razumevajoče kako zgleda vezava ki sem jo si v svoj avto naredil in morem res priznat deluje kot mora :) izvlečeš ključ lepo ugasne radijo :)

evo vam vezavico:



a lahk dam kterkol rele pa kablovje kk debelo bi mralo bit da neb začelo šmelcat vsega :P


ja rele ni tako važn sam glej da bo 12V kablovje bom pa tk rek da dej podobne debeline kot ima autoradio raje mal več kot premalo za rele pa ni potrebno nevem kako debele(mislim tam k gre iz cigaretnika na navitje releja)

_________________
Slika
PRODAM:Različne stvari,... več na BOLHI :)
MY GP SPORT :)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Maj 2009 17:15 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 34
Prispevkov: 260
Sem zamenjal rdeči in rumeni žici med sabo pa je blo isto, radio se ne prižge in ugasne skupaj z avtom.
Bom jest kr na Fiat servis peljal, sj ne morjo velik računat.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 23 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games