domov
  • Fiat Klub
  • Techno racing
  • Amortizer d.o.o.
  • WithCar
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • Poliglob
  • Kovinoplastika Kavs
  • Orange Audio
  • A2R
 
Danes je 12 Nov 2019 00:08

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 23 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Dec 2009 12:22 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice

Starost: 34
Prispevkov: 260
Sem mel kr probleme potem zarad tega, ko se mi je spraznil originalni akumulator, sem kupil novega, potem pa se mi je še ta spraznil.
Tok v mirovanju z original vezavo je bil 80mA, zdej sem pa naredil tako kot piše tukaj in imam skoraj nično porabo v mirovanju:
http://www.fiatforum.com/punto-guides/1 ... wires.html
Na kablu ki pride zraven radia, samo zamenjaš rdečo žičko na tavelkem ISO konektorju, ki pride na kabel od avta iz pina 7 na pin 3 (pod rumeno ki je na pinu 4). Pini gredo pa v prvi vrsti 1357 in v drugi vrsti 2468, pravilno obrnjen je pa ko je črna spodaj desno na pinu 8.
-zelenomodra na avtu (pin3) je za vklop na vžig in mora it na rdečo na ISO konektorju
-rdeča+bela (pin4) je za napajanje iz akumulatorja in mora it na rumeno na ISO konektorju
-črna (pin8) je ozemljitev
Ostale žice pa niso pomembne, jest sem modro-belo (system remote control) iz ISO konektorja potegnil ven, ker je že tako težko radio noter spravit. Po mojih izkušnjah pa gre lažje če žice zakriviš tako da gre tavelik konektor proti levi strani ko vstavljaš radio noter.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Avtoradio na kontakt
OdgovorObjavljeno: 28 Mar 2017 16:05 
Odsoten
alergičen na rjo
Uporabniški avatar

Starost: 31
Prispevkov: 811
Kraj: Notranjska
na tipotu mi trenutno radio nonstop dela jaz bi pa da dela samo ko je kontakt

iz + debelega kabla grejo kabli v dva rdeča kabla in tako dela radio, zraven je še
nepriklopljen rumen kabel. ne dela nikakor na kontakt probal sem dat samo + pa
rdeč pa rumen, pa tadrugi + v rdeč pa rumen ali pa samo rumen

ne dela, dela samo + pa oba rdeča in to nonstop, samo z kontaktom noče :019.gif:

konektor so zgornji vočniki spodnji pa črna(ground), rdeča, rjava, oranžna, rdeča
nekako mora bit opcija, da je na kontakt

avtoradio je pa xplore XP5661

lp

_________________
Nafta za ogrevanje,
plin za kuhanje,
bencin za avtomobile


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Avtoradio na kontakt
OdgovorObjavljeno: 28 Mar 2017 16:56 
Odsoten
Podpredsednik kluba
Podpredsednik kluba
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 1551
Kraj: Rovte (Logatec)
Najprej moraš ti dobit kabel v avtu kateri ima + samo ob kontaktu. Na tistega vežeš debelejši kabel iz avtoradia. Rumen tanjši pa na stalni + za spomin. Ti imaš očitno na kablu kamor je avtoradijo priklopljen stalni + zato ti pod nobenim pogojem ne more delat na kontakt.

_________________
Fiat Tipo 2.0 16V SEDICIVALVOLE & Bad Panda 4X4 & Fiat X1/9


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 23 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games