domov
  • Fiat Klub
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • Techno racing
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Amortizer d.o.o.
  • Orange Audio
  • Poliglob
  • A2R
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • WithCar
  • Kovinoplastika Kavs
 
Danes je 23 Okt 2019 03:14

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 54 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 20:16 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 26
Prispevkov: 386
Kraj: Ljubljana
Zdravo
imam fiat puntota 2002 letnik, pa me zanima če gdo ve ali pa ima puntota, kolikšna je njegova poraba. Ker pri meni piše 11,6(max. 12.0) km/l torej lahko naredim 11km z enim litrom in če izračunam je to nekje okoli 9 litrov na 100 km :aaa: :aaa: :aaa:
ps: avto pa vozim pod 2000 obrati

mogoče gdo ve kaj bi lahko bilo, kakšn predlog ali mnenje

hvala


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 21:57 
Odsoten
sam menja olje
sam menja olje
Uporabniški avatar

Starost: 25
Prispevkov: 755
Kraj: Lj okolica
Kakšne razdalje delaš?

Moja mestna poraba se giblje okoli 7,5l zdajle pozimi, na računalniku mi piše 8l, prestavljam pri mrzlem pri 2000 rpm, ko se nekoliko segreje pa 2200 rpm :) , moraš pa včasih tudi vzeti števček porabe za rezervo, pri meni kaže še povprečno porabo in ko spelješ se izpiše 25l in to preračunavanje potem nanese, ko večkrat spelješ(semaforji) pa samo večaš porabo na potovalnem računalniku. Resetiraj računalnik in se pelji na daljšo vožnjo pa odčitaj, še bolje pa je da tank sprazniš in napolniš pa spet sprazniš in razbereš koliko kilometrov si naredil in iz tega dobiš točno porabo.

_________________
Fiat Grande Punto 1.4 16v Starjet, 2007
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:09 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 29
Prispevkov: 177
Kraj: Dane
Moj 1.2 60KM ma porabo 6.1 pr normalni vožnji(do 3000rpm) pa ma 240000 kilomertov,od mtke pa 5.4 poraba...ti menjaš pri 2000rpm al pr 20.000rpm? :007.gif: :D

_________________
abarth racing


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:15 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
Lejte možakar je iz Ljubljane kjer je semafor na vsakih 50 metrov Ti pa imaš v Danah kok semaforjev??Je pa vsekakor 9 litrov mal visoka poraba če praviš da ga šaltaš pri 2000 obratih ampak daj vseeno nafilaj do čepa in zvozi tank in spet tankaj do čepa in na roke preračunaj.

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:21 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 26
Prispevkov: 386
Kraj: Ljubljana
dobro res da je veliko semaforjev v Lj in pa da se ne vozim na daljše relacije, samo ko pa pogledam 9 litrov?? :036.gif: ko da vozim priklopnik ne pa fiat punto ki naj bi mel majhno porabo, mogoče ga prevečkrat resetiram, resetiram ga pa vsakič ko napolnim tank


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:23 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 27
Prispevkov: 3656
Kraj: Kamnik
daj mu kdaj pa kdaj tud dihat... trenutna bo mal porasla ampak bo pa bolš za motor in povprečna se zna zmanjšat... ko je res sigurno segret zavrti kakšno prestavo do konca saj je zato narjen...blokada pa je tam kjer je še zdrava mera da se motor vrti se pravi se s tem ne dela škoda le avto mora biti res segret in ne smeš pretiravat sploh če ni navajen

_________________
If you can't fix it with duct tape, you are not using enough duct tape.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:23 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
Daj na roke zračunaj no.Termostat je v redu? imaš res zelo kratke razdalje??

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:26 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 26
Prispevkov: 386
Kraj: Ljubljana
dobro res da ga gdaj pa gdaj stisnem, sam me pa tud stisne ko vidim kako pada povprečje :036.gif:
relacije so pa okoli 10 km ampak večkrat dnevno


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:31 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 27
Prispevkov: 3656
Kraj: Kamnik
za kater motor se pa gre...jst trenutno pr svojem nikol ne gledam še povprečno malkrat prečekiram kolk je

ampak ko nardim mal večjo kilometrino recmo 20-30km+ pa da sem na kakšni obvoznici ali da grem na avtocesto gre tud čet 4000rpm pa tud če je dizel in tam itak ni nič moči treba ga je spucat

zadnjič sem mel relacijo avtoceste 100km+ v eno smer in ko sem prišel domov sem mislil da je v avtu kaj druzga kot nafta ker se je neverjetno čutilo razliko v odzivnosti, pospeških itd. ... čist dost je recimo ko greš na avtocesto in prideš do cestnine in če je avto že segret pri cestnini v 2go in jo zavrtiš do konca nato recimo še 3jo nato daš v 5to in lagano naprej....sam tolk da se prediha

_________________
If you can't fix it with duct tape, you are not using enough duct tape.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:34 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 26
Prispevkov: 386
Kraj: Ljubljana
ja motor je 1.2 60km

dobro res da ga nikoli nisem v 2 do blokade, samo če pa praviš da je treba vsake toliko bom pa tudi to probal


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:36 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
Aleš pri 4000 obratih imaš največjo moč!! in ne vem zakaj bi tiščal samo drugo,tretjo in potem dajal v peto?? Daj začnite se vozit in ne gledat obratomer.Ludex ti pa ne resetiraj vsakič porabe pa se ti tudi povprečje ne bo vsako minuto spreminjalo.

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:38 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 27
Prispevkov: 3656
Kraj: Kamnik
nism zihr da mam pr 1.9 jtd-ju pr 4000 obratih največjo moč
čare...mogoče pa nisi vseved :036.gif:

_________________
If you can't fix it with duct tape, you are not using enough duct tape.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:39 
Odsoten
sam menja žarnice
sam menja žarnice
Uporabniški avatar

Starost: 26
Prispevkov: 386
Kraj: Ljubljana
zdaj ga ne bom še dolgo resetiral pa bomo videli kako bo, aja pa je možno da je poraba večja, ker misli da mi glava motorja ne tesni dobro, čisto črna je od olja


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:43 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
alesdrolec napisal/-a:
nism zihr da mam pr 1.9 jtd-ju pr 4000 obratih največjo moč
čare...mogoče pa nisi vseved :036.gif:

Daj malo si preberi specifikacije svojega avta.
115 KM /4000 rpm
275Nm/2000rpm

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:44 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 27
Prispevkov: 3656
Kraj: Kamnik
po avtocesti kjer je velik zračni upor ti bol navor prav pride :D se prav smo že bližje 2000obratom :D
aja pa tele specifikacije ne držijo za mojga :škrbina:

sej znate sam prebrat "specifikacije" pa jih posredvat ni pa nobenmu pol k... jasn zakaj recimo se vsem zabijajo egr ventili, zakaj so ribali passati 2.0TDI začetne serije vsi so sam znal povedat da je motor za en k... :D
zakaj recimo je bil pr bravotu 1.2 16v problem dihtunga na glavi itd itd...ja ja čare kar razpiši se jst grem kej bl pametnega počet

p.s. čare po tvoji objavi sodeč na prvi pogled zgleda da še prebral nisi "specifikacij" mojga avta ampak jih dobesedno prekopiral od nekje :D

pps.
1.9 JTD I4 1,910 cc (117 cu in) 8 SOHC 115 PS (85 kW; 113 hp) at 4,000 rpm 275 N·m (203 lb·ft) at 2,000 rpm 10.3 s 191 km/h (119 mph) 2002
da bomo natančni skopirano direkt :D to bi mogl bit dost podatkov zate...al že preveč

_________________
If you can't fix it with duct tape, you are not using enough duct tape.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 22:56 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
Ja ja tolaži se v peti brzini pri 2000 obratih maš 100 km/h in takrat je tok upora da če daš roko čez okno ti jo garant odtrga....Egr se po tvoje maši zakaj in kdaj EGR sploh dela??EGR pri visokih obratih ne dela sploh! Je zaprt!Ko je segret motor sploh!Paca pa se zarad vaših yebenih magičnih 2000 obratov in šparanja na nafti in oviranja prometa po AC-ju in ni fora bret specifikacij in jih posredovat tukaj na forum.nekak ti je najbrž jasno da če se avto zvrti do nekih max obratov da se more pri teh obratih neki dogajat in temu dogajanju se reče moč in vsak avto ima moč pri visokih obratih!!Ajde pejt zdaj delat kaj pametnejšega.In ja tisti podatki veljajo točno za tvoj serijski avto ,če maš pa ti čipanga maš pa izpis iz valarjev in ti tam piše kje imaš največjo moč in navor.In moč maš na tvojo žalost še vedno pri visokih obratih EGR pa se ti ne more pacat,ker če ga je čipal priznani tuner ti ga je izklopil.

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 23:03 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 27
Prispevkov: 3656
Kraj: Kamnik
dobr da nism nikol probu pr 100km/h roke dat čez okn sej bi mi jo odtrgal joj !!
to je pa res uporaben forum :D
jst sploh ne grem na avtocesto k tam je treba it hitr in takrat je poraba višja jst grem po tastari cesti pa se pelm 50 v 5ti prestavi da je 768 obratov sam :012.gif:

_________________
If you can't fix it with duct tape, you are not using enough duct tape.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 23:08 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
Ma glej lahko se ti delaš norca ampak se delaš iz samega sebe.Si bil brihten glede moči??SI! Si sam rekel da ga šaltaš pri 2000 obratih?? SI!! A rabim še kaj govort?? NE RABIM!! Pa da ne boš pozabil zobnika za četrto brzino iz menjalnika vržt,lažji bo ,kak mililiter bo manj spil pa kako stotinko bo hitreje šel.

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 23:10 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 27
Prispevkov: 3656
Kraj: Kamnik
sm že vztrajnik podrejal..pr dizlu k to je ful dobr hondaši tud to delajo :)

_________________
If you can't fix it with duct tape, you are not using enough duct tape.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FIAT PUNTO - PORABA
OdgovorObjavljeno: 11 Dec 2012 23:11 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 39
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
Pa v peti se na 768 obratih ne moreš vozit,niti se v nobeni drugi brzini na 768 obratih ne moreš vozit,ker ti elektronika sam uravnava štandgas na 850 obratov oz. nad 10km/h na 900.Za kake bolj točne podatke pa se obrni na Tribes-mana pa ti bo take začel govorit da boš mislil da si v NASA centru ne na Fiat forumu.

Glede vztrajnika.Spet ne veš kaj govoriš pa kaj maš v avtu.

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 54 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games