domov
  • Fiat Klub
  • Avtoservis Kavčič Marko
  • Amortizer d.o.o.
  • Kovinoplastika Kavs
  • Techno racing
  • A2R
  • WithCar
  • Prekom d.o.o., obnovljeni deli podvozja
  • Poliglob
  • Avtotrade d.o.o., Vrhnika
  • Orange Audio
 
Danes je 05 Jun 2020 08:14

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 15 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 14 Jun 2017 22:03 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 75
Kraj: pivka
Pozdravljeni

Zanima me ali kdo prodaja ta upor za 1 stopnjo ventilatorja ( ne vem kako se pravilno reče temu :) ) za bravota 1.6 16v , ker mi ne prižge ventilatorja ko prižgem klimo
če kdo prodaja oz če ve kje to nabavit prosim za informacije :.

Vnaprej hvala


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 15 Jun 2017 17:32 
Odsoten
Podpredsednik kluba
Podpredsednik kluba
Uporabniški avatar

Starost: 40
Prispevkov: 1557
Kraj: Rovte (Logatec)
https://www.bolha.com/nadomestni-deli/avtodeli/avtodeli-ostalo/fiat-bravo-brava-upor-ventilatorja-1293802276.html

Mislim da rabiš tole za avtomatsko klimo

https://www.bolha.com/nadomestni-deli/avtodeli/avtodeli-ostalo/fiat-bravo-brava-upor-ventilatorja-1293802276.html
https://www.silux.si/izdelki/hladilni-sistemi/ventilatorji/uporji-ventilatorja-kabine/240385/upor-ventilatorja-kabine-fiat-bravo-95-01
Navadna pa mislim da ima takega.

_________________
Fiat Tipo 2.0 16V SEDICIVALVOLE & Bad Panda 4X4 & Fiat X1/9


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 16 Jun 2017 09:28 
Odsoten
stara sablja
stara sablja

Starost: 33
Prispevkov: 1422
Kraj: Obala (med letom Lj)
Hmm , kaj pa če misli upor za ventilaotr hlajenja mašine, torej če je to kar jaz mislim, ko avto ponavadi dela gre tok za ventilator preko upora, ko vžgeš klimo gre direktno napajanje na ventilator, torej preglej konektorje in povezave. Torej ko vžgeš klimo mora bit na konektorjih za motorja ventilator 12V.

_________________
Kupu avto, umru od lakote...
Vgradil LPG, še zmiraj lačen...
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2017 17:27 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 75
Kraj: pivka
ja ja upor ventilatorja mašine sm mislil. Sam baje če ne dela ta upor ne prižge ventilatorja ko prižgeš klimo. Sam očitno ga noben tukaj ne prodaja.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 20 Jun 2017 20:58 
Odsoten
stara sablja
stara sablja

Starost: 33
Prispevkov: 1422
Kraj: Obala (med letom Lj)
Torej , upor je za 1 stopnjo, ko užgeš klimo bi se morala pri avtu vžgat 2 stopnja oz "ventilator na ful". Če ti je šel upor, ti avto zakuha če nimaš klime, zato če ti normalno dela, ko užgeš klimo pa crkne, preveri releje in kakšno varovalko. Morda ti drugi rele ne preklopi. Si že kdaj jemal dol ventilator ? meni sta v 18 letih že dva upora razpadla, in moral sem zaradi oksidacije konkretno popravljat kontakte na strani ventilatorja. Da ti ni zgnil kakšen kontakt.
Najbolje da stakneš žico iz ventilatorja (ni ravno dostopno), in ko klikneš gumb za klimo ti mora na tistem konektorju pokazati 12V.

_________________
Kupu avto, umru od lakote...
Vgradil LPG, še zmiraj lačen...
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 21 Jun 2017 13:50 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 40
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
Upor je za prvo stopnjo ja in če ta ne dela preklopi ob klimi direkt na drugo,kar se pa motornega hlajenja tice pa pač začne hladit pri 98 stopinjah. Snami drate iz upora in jih brikaj pa ti bo vklopil normalno edino vrtel ti bo z polno hitrostjo.

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 21 Jun 2017 21:20 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 75
Kraj: pivka
upor 1 stopnje sm poštimu ga dobil ful poceni tako da prva brzina dela, sedaj moram sam pogledat mal po kablih oz relejih zakaj mi ne zalaufa ventilatorja motorja ko prižgem klimo. a mi lahko pove kdo keri so relejčki klime da jih ne bom vseh po vrsti metal ven :-)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 22 Jun 2017 12:16 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 40
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
Pa ti klimo sploh zalavfa. Kompresor mislim.

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 22 Jun 2017 21:19 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 75
Kraj: pivka
Ja ja klima zalaufa normalno le ventilatorja motorja ne vklopi ko jo przgem


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 22 Jun 2017 22:21 
Odsoten
forum moj dom
forum moj dom
Uporabniški avatar

Starost: 40
Prispevkov: 9212
Kraj: ljubljana
Tudi druge stopnje ne?

_________________
Ne morem verjet kok sranja lahko naredi ena smrkla


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 23 Jun 2017 13:11 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 75
Kraj: pivka
Ne tud v drugi ne dela.ppmoje al je kak relejcek al pa instalacija


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 23 Jun 2017 20:28 
Odsoten
stara sablja
stara sablja

Prispevkov: 1095
Kraj: Ljubljana
A se pogovarjate o uporu na ohišju ventilatorja (št. 4 na sliki)?

Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 26 Jun 2017 18:31 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 75
Kraj: pivka
ja ja ta upor na ohišju številka 4.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 26 Jun 2017 19:13 
Odsoten
stara sablja
stara sablja

Prispevkov: 1095
Kraj: Ljubljana
To sem jaz menjal nekaj let nazaj, dobil na anetu za okoli 10 evrov


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: upor za 1 stopnjo ventilatorja
OdgovorObjavljeno: 26 Jun 2017 19:34 
Odsoten
je nov in nič kriv
je nov in nič kriv
Uporabniški avatar

Prispevkov: 75
Kraj: pivka
jaz sem tudi zamenjal pa sedaj ventilator laufa tud v prvi.ma sedaj ugotavljam zakaj mi ne zalaufa ventilatorja, ko prižgem klimo.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 15 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL Flash Games