Mitja Perič napisal/-a:
ali se ti med vožnjo v klanec temperatura malenkost dvigne, preden vklopi ventilator?
Ker če se ti to dogaja potem je najbrž upor za 1. stopnjo ventilatorja, če tega dobiš za 50€ si zadel terno, na original servisu je 120€ na vozi pa 80 al 90 tm nekje.
skratka, pri klimi je to, da mora ko je avto na mestu ventilator hladiti plin, če ga ne, potem ni hlajenja in piha toplo.
zadevo sem jaz rešil z enim kosom kabla, s katerim sem prebrikal 1. stopnjo ventilatorja in posledično tudi več piha, to se da preverit s kablom, tako da se v FES vklopi aktuator 1. stopnje ventilatorja, če se ne vklopi, potem veš, da je crknil upor.
upor se pa nahaja na ohišju ventilatorja, prideta 2 žici not, ne moreš falit edini dve žici ki prideta v ohišje ventilatorja. ena gre posledično v ventilator.
Nisem imel se priloznosti se peljat v klanec, ker sem danes dele to zvedel. A pa se ti je ti je prizgala lucka za okvaro motorja? Ko ugasnem klimo se mi pa tudi ta lucka ugasne.
In iskreno povedano res ne vem ce je 1. stopnja ker se res ne spoznam toliko. Tako da ce bi bil gdo pripravljen za kaksno pijaco da to pogleda in preveri