Italo Days Kuhfelde 2.0 12-14.7 2019 Utrinki

Kuhfelde 2.0

V Četrtek zvečer, natančneje ob 23:30 smo krenili proti Nemčiji. Čakalo nas je dobrih 1100km v eno smer v naših dveh Fiatih. Na pot smo se odpravili  s Fiat Pando in Fiat Unom, oba sta še iz prejšnjega tisočletja.

Prvi postanek je bil na Jesenicah, kjer smo do vrha napolnili rezervoarje za gorivo, ter kupili avstrijsko vinjeto.

Nato smo se skozi karavanški predor odpeljali v Avstrijo ter že pred sončnim vzhodom prepeljali avstrijsko-nemško mejo. Po nekaj postankih za dolivanje goriva in počitek, smo se ustavili tudi v kraju Pegnitz, kjer smo zadnja 3 leta obiskovali Italo srečanje, letos pa ga žal tamkajšnji klub ne organizira

.

Zato smo se odpravili dalje. Sledilo je še nekaj postankov in kosilo. V Kuhfelde smo prispeli okoli 16h ter dokaj hitro postavili šotore in streho, saj je bil čez cel vikend napovedan dež. Vreme se sicer nato, razen cca 1 ure, čez cel vikend ni 

držalo napovedi, tako da smo imeli večinoma suho. 


Videti je bilo kar nekaj zanimivih avtov. Od oldtimerjev, do novejših, od originalnih do predelanih. Srečanja se je udeležilo cca 100 vozil. 

Vendar pa letos ni bil poudarek na vozilih ampak na druženju, zato tudi ni bilo ocenjevanja avtomobilov. Bilo pa je nekaj nagrad za družabne igre, limbo, itd. 

Posebna nagrada je bila tudi za najdaljši prihod na dogodek, ki pa jo je dobil prav naš Fiat Klub Slovenija (1118km).


Po tem, ko smo v Nedeljo zjutraj pospravili šotore ter vse ostalo smo se odpravili proti domu. Kmalu po štartu pa so nas ustavili nemški policisti, najbrž samo iz firbca, saj sta policista samo preverila dokumente, ter pogledala avtomobila.

Na avtocesti smo nato čez cel dan videli kar nekaj zanimivih avtomobilov, mi pa smo tudi bili posebna atrakcija. Najbrž Nemci še niso videli “nočnih omaric”, ki na “autobahnu” vozita 120kmh. 


Domov smo prispeli med 2. in 3. uro ponoči ter tako zaključili zanimiv izlet.

Več slik pa lahko vidite na naši Facebook strani